Едуарт Атанасов: Надявам се ЦСКА да спре устрема на Лудогорец, Хърватия е фаворит на Мондиал 2018

1
171
Добави коментар

Юношата на гранда ЦСКА – Едуарт Атанасов сподели пред ТОПСПОРТ мнението си за 1/4-финалните сблъсъци от Световното първенство по футбол.

Двукратният шампион в различни възрастови групи с „червените“ загатна и какво, според него, можем да очакваме от полуфиналните сблъсъци на Мондиал 2018.

Крилото, наказвало нееднократно вечния съперник Левски, включително от свободен удар, който и до днес феновете споделят в социалните мрежи, каза какво е усещането да играеш за любимия си отбор и колко всъщност тежи „армейската“ фланелка.

Игралият за юношеските формации на националния отбор на България млад талант е роден през 1997 година, висок е 172 см и безотказно се превръща в любимец на феновете във всеки състав, в който има удоволствието да се подвизава. За последно той игра за плевенския Спартак.

„Момчето е много талантливо. Това е безспорен факт. Смятам, че има доста голям потенциал“, заяви преди време легендата на ЦСКА Георги Велинов в свое изказване, касаещо заложбите на Атанасов.

В различните формации на „червения“ клуб, Едуарт е имал възможността да играе под ръководството на някои от емблематичните бивши състезатели на клуба, сред които и Методи Деянов.

Какво е мнението ти за 1/4-финалните срещи от Мондиал 2018? Кой двубой привлече най-много вниманието ти и с какво?

– Четвъртфиналите бяха интересни, имаше голове и интрига до последно, но Бразилия – Белгия беше двубоят, който най-много ми хареса, защото и двата отбора играят футбола, който ми харесва.

На Острова са сигурни, че имат възможност да стъпят на световния връх. Съгласен ли си с едно подобно становище?

– Не съм напълно сигурен. Имат наистина добри играчи и отбор, но не мисля, че ще триумфират.

Коя е основната силна страна на Англия, освен голмайсторския потенциал на Хари Кейн?

– Мисля, че колективът и отборната игра им донасят успехите, освен разбира се и голмайстора Хари Кейн.

Франция вече се оказа „голяма хапка“ за няколко състава на шампионата. Постепенно „петлите“ набраха необходимата скорост. Сега обаче срещу тях се изправя най-резултатният и категоричен отбор в Русия. Какви са очакванията ти за срещата?

– Да, ще бъде много двуостър мач. Надявам се да има голове както до сега и да стане хубав мач за гледане.

Очакваше ли Белгия да се справи с Бразилия? Кой беше основният им коз срещу Селесао?

– Лично аз не очаквах поради причината, че фаворит ми бяха Бразилия, но това е футболът – невинаги печели този, който искаш.

Хърватите се промъкнаха на полуфиналите по по-скоро щастливо стечение на обстоятелствата и в голяма степен заради своя невероятен вратар. Какви са шансовете им на Мондиал 2018? Ще спре ли походът им на полуфиналите?

– Да, надявам се да продължат до финала. Мисля, че това е отборът, който най-много заслужава да е на финал, сега те са моят фаворит. Лично аз ще стискам палци на тях.

Кои състави, според теб, ще достигнат до финала?

– Хърватия и Белгия.

Кой е фаворитът ти за титлата?

– Хърватия.

Коя беше най-голямата изненада на Световното първенство?

– Отпадането на Германия.

Каква е ситуацията с теб самия в момента, в професионален план? Къде ще можем да те видим в скоро време?

– За момента чакам прилична оферта. Не мога да кажа, само времето ще покаже.

Колко „тежи“ червената фланелка? Трудно ли е да пробиеш и да се утвърдиш в отбор като ЦСКА?

– Трудно е, все пак това е най-големият клуб в България! Тежи фланелката и винаги трябва да се раздаваш до последно с нея!

Какви са очакванията ти за новия сезон в Първа лига? Всички водещи отбори проведоха стойностна подготовка и заявиха сериозни цели.

– Надявам се някой вече да спре устрема на Лудогорец и разбира се това да е ЦСКА!