Охранител на зам-министър Султанка Петрова открит мъртъв в шахта

1
294
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

25-годишен охранител загинал мистериозно и тялото му бе намерено в шахта на строителната площка на ремонт в бившия „Партиен дом“, където се строи новата сграда на парламента. 

Инцидентът е станал в нощта срещу 8 юли, а тялото на 25-годишния Даниел Тасев е открито след два дни издирване по сигнал на близки на момчето.

От МВР работят по хипотезата за трудова злополука. От повече от година в сградата до „Партийя дом“ тече сериозна строителна дейност за преместване на работата на депутатите от сградата до Университета в тази до Министерски съвет и президентството.

Младият мъж е тръгнал за нощна смяна в петък следобед и близките губят следите му. На следващия ден те звънят многократно на телефона му, който дава свободно, но никой не вдига. По-късно, след като подават молба за издирване, с тях се свързват от ръководството на строителния обект и им съобщават, че младежът е открит мъртъв в шахта. До този момент близките му не знаят къде се намира трупът, нито някой от полицията се е свързал с тях.

Даниел Тасев работи в охранителната фирма е „Дефанс консулт“. Според Търговския регистър и Сметната палата преди няколко години съдружник в нея е сегашният заместник-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова, която в предишния мандат бе депутат от Патриотичния фронт. Пред Би Ти Ви Петрова каза, че сега в компанията на високо ниво работи съпругът й Петю Петров.

Според работодателя на починалия охранител във фаталната нощ по неизяснени причини той е напуснал поста си, за да говори със служител на Националната служба за охрана. Шахтата, в която е намерено тялото, е извън обсега на камерите.

Близките на загиналия настояват да се изяснят всички обстоятелства около смъртта му. Те се притесняват, че информацията ще бъде скрита.

„Научих за инцидента на 7 юли, събота. Той отиде на работа на 6 юли, а на следващия ден ние се усъмнихме, че нещо не е наред, защото телефоните му даваха свободно, а той не отговаряше”, разказа лелята на загиналото момче Катя Величкова пред Нова.

Тя обясни, че близките не знаят нищо за инцидента – нито кога точно е станал, нито как.

„И до този момент нямаме информация къде е закаран трупа. Никой от полицията не ни е информирал”, каза още жената.

Близките имат много въпроси, на които не получават отговор и това поражда съмнения в тях.

„На този обект той ходи само нощни смени. Разбрах, че когато инцидентът е станал, той е бил сам на смяна”, каза още Катя Величкова. Тя допълни, че загиналият охранител е разказвал, че са по двама нощна смяна.

„Там няма ли камери, няма ли осветление“, попита още разтревожената жена.