Класическият авиаторски стил на мъжкия часовник Orient Flight – Chasovnici-bg.com

3
253
Добави коментар

Класическият авиаторски стил на мъжкия часовник Orient Flight

Авиаторският тип мъжки часовници са на второ място по популярност след часовниците за водолази, когато става дума за спортни часовници за мъже, а всеки има нужда от поне един такъв в своята колекция. За разлика от часовниците за гмуркане с конкретен набор от функции, пилотните часовници са малко по-двусмислени по отношение на това, което ги прави „за пилоти“. Традиционно пилотът наистина се нуждаеше от ясен начин да види времето, а в някои случаи е полезна функцията втора времева зона или усложнение като хронограф. Разбира се, авиаторските часовници могат да бъдат открити с цяла вселена от практически или „творчески“ функции. Въпреки че най-класическите модели просто показват времето и го правят с лекота.
Пилотските мъжки часовници трябва да са четливи. Поради това повечето от днешните модели напомнят на историческия дизайн на своите събратя от миналото или на действителното оборудване в пилотската кабина. Японският производител Orient предприема производство на прост, но атрактивен мъжки часовник в пилотен стил. Предлага се в няколко цвята на циферблата, в допълнение към синия циферблат мъжкият модел Orient Flight, предлага същият часовник в пет версии, които включват също така зелено, черно, жълто-кафяво, както и черен. Каишката на модела е кафява, но този мъжки часовник отлично може да се разнообрази с така популярните НАТО каишки в различни цветове, които много добре пасват на този спортен дизайн.

Много от мъжките часовници с пилотски дизайн традиционно имат циферблат, където индикаторите се ясно видими и добре проектирани. Това означава, че има вътрешна писта за часовите маркери, която съответства на дължината на часовата стрелка и външна писта за минутите, която съответства на дължината на стрелката за минути. Може да изглежда странно, но има смисъл. Когато стрелките са с погрешен размер, изглеждат ужасно, но когато се изравнят поне с нещо логично, тогава се получава доста фин „навигационен стил“. Друг начин, по който много производители на мъжки часовници с пилотски дизайн объркват функционалността им, е да поставят черни стрелки на черен или тъмен циферблат. По този начин, макар и луминисцентни те изглеждат по-малки отколкото са в действителност и внасят нехармоничност в цялостната визия. В случая този мъжки часовник Orient е проектиран с перфектен контраст с бели стрелки и маркери на тъмносин фон, което е още един детайл в плюс. Цветът на фосфора е впечатляващ за мъжки часовник от този клас. Въпреки че не е SuperLumiNova, но луминисцентното покритие е нанесено с достатъчно обем. Въпреки че не може да се мери с най-доброто от луксозните швейцарски марки или дори с яркото осветителност на Seiko, все пак яркостта на този часовник е доста задоволителна. На китката този авиаторски мъжки модел се разполага на ширина 42 мм и дебелина 12 мм. Това е идеалният размер за традиционния гледащ авиационен часовник. Всеки по-малък няма да оправдае факта, че дори исторически, авиационните часовници са по-големи. Разбира се, пилотният часовник с размер 44 мм или по-голям може да изглежда страхотен, но Ориент е по-фокусиран върху размери, които работят за най-голямата възможна аудитория.

Стоманеният корпус е привлекателно опростен и отлично завършен. Завинтващата се корона и 100-метровата водоустойчивост са перфектна добавка към останалите функционални детайли, които са доста добре изпълнени за мъжки часовник на тази цена. Над циферблата е минералният кристал, като естествено сапфирът би бил по-хубав, но отново трябва да помислите за цената. По отношение на брандинга, изпълнението тук е доста спартанско, без изписана марката или логото на короната. Но всъщност, това е достатъчно спартанско, за да ви накара да почувствате, че часовник като този е много по-свързан с класическите авиационни часовници, отколкото много от модерните луксозни версии в днешно време. Автентичността и ретро стилът са доста ценени от някои потребители. Вътре в този страхотен мъжки пилотски часовник, Ориент използва обичайно разработения в Япония калибър 48743 с автоматичен ход. С 40 часа резервно захранване този механичен ход е толкова ефективен, колкото ви е необходимо.
В заключение мъжки часовник Orient Flight е чудесен представител на класическите пилотски модели в класически стил, съответно на добра цена и чудесно съотношение качество, функционалност и цена.

Автор: Мегамол за часовници

Google