Новата марка български часовници meXanica, представена от Chasovnici-bg.com

2
499
Добави коментар

Новата марка български часовници meXanica

Часовници meXanica (чете се Механика) се раждат и развиват в продължение на няколко години като проект на трима приятели от България с богат опит в различни области – инженерство, изкуство, дизайн, предприемачество и финанси, които са успели да изградят успешни кариери в престижни компании в Европа. Страстта към часовниците води до обединяване на усилията и уменията им в създаване на собствена марка, която да стъпи здраво на пазара за висококачествени часовници от среден клас. От идеята до реализацията водеща цел е създаване на изключително стабилни часовници, които да изглеждат като нови дори след години, с отлично качество на изработка и отличителен дизайн.
Брандът meXanica притежава две продуктови линии – Rebel и One.
Моделът Rebel е силно повлиян от полевите часовници от края на 60-те и началото на 70-те години. Тези часовници са направени така, че да бъдат надеждни, лесни за употреба и поддръжка. Вдъхновението идва от полевите часовници от миналото, но дизайнът е повлиян до голяма степен от заобикалящата среда на модерния мегаполис. Така дизайнерът Цветан среща по уникален начин историята със съвременните технологии и изисквания на активния потребител. Тъй като създателите на meXanica държат на качеството и лукса, в тяхната интерпретация на тези исторически часовници не се използват евтини материали като пластмасов корпус или текстилна каишка. Вместо това създават модела Rebel II от солидна неръждаема стомана 316 с устойчиво PVD черно покритие, комбинирайки го с кожена каишка от най-добро качество в стил „НАТО” и разбира се недраскаемо стъкло от сапфир кристал с антирефлексно покритие. Това е часовник за бунтовници, както и самото име на модела подсказва (Rebel от англ. бунтовник), за хора с екстремен начин на живот, с динамично и пълноценно ежедневие, нуждаещи се от часовник, който да може да се справи с темпото им. Rebel II съчетава класически дизайн с все по-модерните „НАТО” каишки. Отличаващ се като най-функционален модел в гамата на бранда meXanica, Rebel II е снабден с много лесни за четене стрелки и маркери за часовете, които също са и фосфоресциращи. Часовникът се задвижва от отлично доказания, надежден швейцарски кварцов механизъм, проектиран и произведен от Ronda. Моделът meXanica Rebel II се предлага в два цвята на каишката – в приятен мек нюанс на кафявото и в класическо черно. Неговата многостранна и отличителна външност няма да остане незабелязана, независимо къде отивате. Със своя спортен, ретро и модерен дизайн същевременно, часовникът ще бъде перфектен аксесоар в работното ежедневие или свободното време, при практикуване на вашето любимо хоби – каране на мотор, походи, излети, практикуване на спорт и др. Освен това, заради изчистения си външен вид, се комбинира отлично както с небрежно или елегантно облекло, така и със спортно.
Технически спецификации на meXanica Rebel II:
• корпус и катарама от висококачествена неръждаема стомана 316 с матово черно PVD покритие
• завинтваща се корона на резба
• каишка тип „НАТО” от висококачествена естествена кожа
• фосфоресциращи стрелки, маркери и лого
• недраскаемо стъкло от сапфир кристал с антирефлексно покритие
• швейцарски кварцов механизъм Ronda калибър HQ763
• водоустойчивост 3ATM
• диаметър на корпуса 40 мм
• дебелина на корпуса 8 мм

Моделът meXanica One е висококачествен часовник, подходящ за хора с афинитет към съвременния дизайн, които отдават приоритет на стила и изработката. Вдъхновението за дизайнерa Цветан отново идва от завладяващата атмосфера и духа на големия град. Комбинацията от модернистичен дизайн на циферблата с винтидж каишка, корпус, черни стрелки и маркери за часовете с тази малка, невероятно дръзка червена секундна стрелка, прави външния вид на модела One наистина хипнотизиращ и отличителен. meXanica One е оборудван с висококачествен швейцарски механизъм Ronda, дебело недраскаемо сапфирено стъкло, което е обработено с антирефлексно покритие, висококачествена неръждаема стомана 316 с устойчиво PVD черно покритие. И накрая, но не на последно място, каишката е направена от солидна ръчно зашита кожа, с шев по ръба за още по-голяма издържливост. Моделът One има две разновидности. One Fieno Beige е смела опция с уникална бежова каишка от слабо обработена кожа, специално разработена, за да развие патина, която с времето ще й придаде още по-красива визия. Каишката подхожда на характера на часовника със семплия си, но отличителен външен вид. Fieno Beige има подчертано актуално усещане за мода, с дизайн, вдъхновен от градския живот. Центърът на града с разнообразния си жизнен културен пейзаж е мястото, където часовникът ще се почувства у дома си. Той е чудесен избор за хора с интелигентен стил – ризи, блейзери и якета, за вечери или просто за разходка. Моделът One Legno Brown е опция с класическа кафява кожена каишка, която носи по-традиционния външен вид. В духа на One са добавени леко контрастни шевове, за да се откроява каишката. Legno Brown има най-традиционния, но и най-елегантен вид сред моделите на бранда meXanica. Въпреки това, този часовник ще привлече вниманието по много фин, елегантен и изискан начин. Това се съчетава еднакво добре с елегантно или спорно-елегантно облекло – риза, сако, яке или блейзер, дънки или панталон.
Технически спецификации на meXanica One:
• корпус и катарама от висококачествена неръждаема стомана 316 с матово черно PVD покритие
• каишка от висококачествена естествена кожа с ръчно зашити бодове и улеснен механизъм за смяна на каишката
• недраскаемо стъкло от сапфир кристал с антирефлексно покритие
• швейцарски кварцов механизъм Ronda калибър 1069 с 2 камъка
• водоустойчивост 3ATM
• диаметър на корпуса 40 мм
• дебелина на корпуса 7 мм

Презентацията на часовници meXanica е изцяло в унисон с цялостното висококачествено изпълнение на тези уникални инструменти за време – стилна черна кутия с лого на марката.
Целта на екипа от meXanica е да събере сумата необходима за стартиране на серийното производство на часовниците, използвайки популярната платформа за групово финансииране Kickstarter. Планът им е след това да работят по доразвиването на бранда чрез партньорство с доказани магазини и с поетапно обогатяване на портфолиото си с по няколко нови модела годишно. До средата на месец юни може да подкрепите проекта в Kickstarter на адрес http://kck.st/2qo09lM като тези от вас, които го направят ще получат своя часовник в края на това лято.

Мегамол за часовници Chasovnici-bg

Google