Тази рецепта се появи във Фейсбук и за нула време стана любима на цял свят – яйца „Слънце в облаци“

1
250
Добави коментар
slavchev
slavchev

loading…

Днес ще ви предложим една рецепта, която покори целия свят, при това за съвсем кратко време.

Първо се появи във Фейсбук, след това заля и другите социални мрежи, а съвсем скоро заваляха положителни отзиви от мнозина, които я приготвиха. Ще ви кажем как да си направите яйца „Слънце в облаци“. Рецептата има много преимущества – лесна е за изпълнение, а крайният резултат е много вкусен. И най-важното – много е оригинален и е свежо отклонение от традиционните омлети, варени, рохки, пържени и всякакви други разновидности на приготвяне на яйцата. Просто си заслужава да се опита, а ние ви гарантираме, че ще оберете овациите на всички на масата.

Ето и какво е необходимо да направите „яйца слънце в облаци“.

Отделете толкова яйца, колкото души ще има на масата. Внимателно отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на твърд сняг, като добавите и малко сол към тях. Сложете хартия за печене в тава. Внимателно от белтъчната смес оформете облака, като е важно да оставите дупка в средата – там по-късно ще поставите слънцето.

Печете облака в предварително загрята на 200 градуса фурна за 4-5 минути – докато белтъците придобият коричка по върховете. Извадете, поставете жълтъците в дупките и печете за още няколко минути – докато вече загарът на белтъците е осезаем, а жълтъкът също има коричка. По желание – при поставянето на жълтъка може да го поръсите с маково семе или черен сусам.

Също така можете след като разбиете с миксер белтъците на сняг да прибавите към сместа настърган кашкавал и късчета бекон. Тука обаче трябва да сте много внимателни. Първо – не прекалявайте с количеството кашкавал и бекон. И второ – разбъркайте с дървена лъжица, но за кратко и с бавни и плавни движения, за да не спадне сместа, пише vipnews168

Това е! Добър апетит!