Странджа плаче

6
210
Добави коментар

  Навярно няма жител на селото и не само, който да не е разгневен от избиването на добитъка. За последните 6 години има 4 епидемии в Странджа. Държавата убива производителите там. Как да отглеждат животни там като вече е практика избиването им?

Питам се на кой ли интереса се задоволява?
Интересно ми е толкова ли не можаха от БАБХ да забавят тази евтаназия поне докато не дойдат експертите от Европейския съюз, а се сетиха чак когато народът се разбунтува (било то и за ден)?

  На хората за пореден път им писна с подигравките на техен гръб и честно заработените им пари. Тази мафия в държавата започна да става доста задушаваща за нас гражданите. С тази постоянна репресия нещата най-вероятно в един момент ще избухнат като бомба. Ако днес хората се задоволяват с няколко мижави оставки и пари, то утре това няма да е достатъчно. „Умниците“ в парламента трябва да разберат, че не е далече времето на разплатата.

  За мен  може да има една логична отрицателна последица от това изтребление. Поради цялата неяснота и неведение на стопаните относно техните животни, както и прибързаните действия на служителите на БАБХ може да се стигне до криене на животни. Това тяхно действие ще бъде напълно оправдано за мен, тъй като не им се оставя друг избор. Така контрол на практика е невъзможен, от което идва и по-голямата заплаха от чума и други болести, защото при този сценарий ще започне и нелегалното внасяне на животни от други страни с неясен произход. Ще се доведем до там, че не само животни ами и хората ще умират.

  Толкова ли нямаше начин на частните стопани да се проверят животните дали са здрави, а не като за по-лесно да ги умъртвяват. После следват едни обещания за обезщетение, но какво ще покрие то? Дребния добитък не е домашен любимец (макар и за него да отиват не малко пари). Сумата от 150лв. на животно (някъде обявено и 250лв.) е смехотворна. Решена сигурно от човекоподобно същество, което дори цената на хляба не знае колко е. Или са го карали на принципа, че това са прости селяни и с толкова ще им се замажат очите.

  Еми не е това начина господа управляващи. Нужен е пряк подход, открит без игрички. Лесно се избиват животни щом имате това правомощие, но трудно ще бъде вашето оцеляване занапред. Подгответе се за възмездие драги господа!

Снимка: btv.bg