Формулата на неуспехът | Езотерика и Битие

3
229
Добави коментар
Krasimir_Kurtev
Krasimir_Kurtev

 

Неуспехът може би е еквивалент на успех , една формула подчинена на закономерности.  Животът е низ от последователни успехи и неуспехи, някой път по-големи и значителни, а друг път по-малки и незначителни. Успех от латински означава очакване, надежда. От ранна детска възраст всеки е мечтал да постига успехи.

Неуспех и успех са като ден и нощ

Когато вече сме зрели хора би следвало да се замислим, че успеха не е постоянна величина, неуспехът също. Озаглавих тази публикация „Формула на неуспехът“, защото всичко е закономерност, защото неуспехите предхождат успехите. А може би неуспялите са повече  са повече от успешните хора. Нима съществуват човеци, които вечно са успели?

Предоставям ви един статус от социалната мрежа:

Човекът със свръхнормено тегло отслабва в резултат на някаква диета и след това отново напълнява, болният се излекува чрез разни системи, а след време, може да е след години, болестта се завръща под същата или друга форма, бедният получава едра сума от наследство или от Тото и скоро отново си е беден; разделяме се с неподходящия човек и не след дълго той/тя се завръща при нас в друго тяло и под друго име.

Удържаме една-две победи срещу страха, гнева, депресията, но след дни или седмици – ето ги пак в живота ни; решаваме, че сме превъзмогнали някакъв недостатък, гордеем се с това, хвалим се на приятелите си, но минават години – една, две, три, понякога четири или дори пет – и нашият превъзмогнат недостатък се завръща триумфално и прочие, и прочие.

Каква е тази зла участ и как да се избавим от нея!?

Не е зла участ, приятели, а е закономерност. Това е естествения ход на развитието. Подсъзнателните модели не си тръгват лесно и бързо, а именно те управляват здравето, фигурата ни, изобилието, отношенията и емоционалния ни живот.

Бъдете готови да повтаряте едно и също занимание, едни и същи усилия, един и същи клас. Няма бързане. Тук амбициите водят до отчаяние, фукането се превръща в плесница в лицето ни, преследването, очакванията и надеждите биват осмени от действителността. Саморазвитието е призвание, правите го, защото не можете да не го правите. Ще го правите до края на живота си, защото е ваша същност.

И, ако сте мъдри, ще го правите заради самото правене, без графици и крайни срокове. В него вие се докосвате до себе си, а каква по-голяма радост от това. Тази радост е сбъдването, което търсите и реализацията, заради която вървите по Пътя. Ако откриете тази радост, повярвайте ми, друго няма да искате и всичко, което дойде в живота ви ще бъде бонус.

чрез Петър Няголов – без редакция

Парапсихолог Магиите не се развалят, а се хармонизират