Почернената майка съсипа властимащите с това писмо: Дано на вас ви се случи това, което на мен!

2
177
Добави коментар
slavchev
slavchev

loading…

#немеестрах

Това съм аз, Кристина Николаева – майка на две момчета, едното с аутизъм. Аз съм един от организаторите на протеста „Системата ни убива“ и заставам пред вас с лицето си, за да кажа, че не ме е страх! Не ме е страх, че нося отговорност към всички които ни се доверяват. Аз с подобна отговорност живея вече 7 години. Страх ме е да бъда безотговорна и този избор няма да направя.

Не ме е страх, че може и да сбъркам и „ще ме разкъсат“. Страх ме е, че ако спра да опитвам ще се самоизяждам до последния си дъх.

Не ме е страх от опитите да ни смажат психически. Ние, родителите на деца с увреждания сме преминали и оцелели през най-зверския психичен тормоз. В това отношение Системата се е погрижила да ни кали и да ни направи дебелокожи.

Не ме е страх от жълти и платени медии, които обявяват палатковият ни протест за „лагер на смъртта“, а нас за политически подлоги, целящи да „бутнем“ правителството. Защото каузата ни е чиста и справедлива. Ние не протестираме от вчера и сме го правили при различни правителства. Без значение кой е на власт, ние ще отстояваме правото на живот, а не живуркане.

Не ме е страх от провокации и интриги, защото казвам истината право в очите и мога да я отстоявам. Аз друго освен нормален живот за децата си не желая.

Не ме е страх от това, че започват да ни замерват със скалъпени компромати. Да, може и да загубим приятели, но истинските ще останат, а и нови ще се появят. С тях ще продължим! Не ме е страх, че се опитват да ни разединят. Ние сме много, всеки от нас е ценен, но никой не е незаменим. Ще продължим, дори и да успеят!

Изправям се тук, пред обикновените хора, с лицето си, за да ви кажа, че не ме е страх. Моля ви, не се страхувайте и вие.

Изправям се тук пред силните на деня, годината, десетилетието …, за да ви кажа, че не ме е страх и няма да се откажа!