Египетски зоопарк се сдоби със зебра, като боядиса магаре | Temaonline.bg

4
389
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ТОЗИ ЛУД, ЛУД СВЯТ
Египетски зоопарк се сдоби със зебра, като боядиса магаре
За съжаление на собствениците времето не било на тяхна страна и размило боята и измамата била разкрита

27 Юли 2018 19:42
0

принтирай

|

текст

 

Зоопарк в Египет е обвинен, че е боядисал магаре, за да прилича на зебра, след като снимка на животното стана сензация в интернет, предава Euronews.На 21 юли студентът Махмуд Сархан посетил отново открития за посещения зоопарк и бил шокиран от гледката. Животното имало много дълги уши, освен това отстрани на главата имал странни тъмни петна. Сархан направил снимки на „зебрата“ и по-късно ги качил в своя профил в социалните мрежи. И веднага предизвикал активна реакция но потребителите, които единодушно казали, че това не е зебра, а магаре. 

Магарето се познава по дългите си уши, а зебрата има грива, която продължава напред и стига чак до челото и очите. А „каирската зебра“ изобщо няма такава грива.  Въпреки това от зоопарка отказват да признаят, че „зебрата“ е фалшива.

Но за разочарование на собствениците, лошото време размило боята по тялото и тя се размазала като странни тъмни петна.  

 

Обектът не е първият обвиняван, че се опитва да измами посетителите си. В Кайро очевидно са почерпили опит от зоопарка в сектора Газа, който през 2009 г. боядиса две магарета и ги превърна в зебри, за да замести оригиналните, които умрели от глад, а зоопаркът нямал пари, за да набави нови.

 
 

През 2013 г. китайски зоопарк бе разкрит, че е маскирал тибетски мастиф като куче.