Откакто ползвам ябълков оцет на лицето си, кожата ми сияе, а колежките ми казват, че съм се подмладила – Ето колко е полезен!

1
244
Добави коментар

Eстетичните кожни проблеми могат да се появят във всяка възраст и по различни причини: хормонална недостатъчност, неизправност на вътрешните органи, ефектите на дерматологични заболявания.

И така, искате да изглеждате с добре поддържано лице и свежи! Био ябълков оцет-Означава широк спектър от действия, с които можем да се отървем от акне по кожата, възрастови петна и бръчки по лицето. Ние предлагаме да използвате мъдростта на хората, включително ябълков оцет в дом козметик. Чудесно е, че можете да намерите във всеки магазин за хранителни стоки, и тя струва само пари.

Как да използвате ябълков оцет

Ябълковият оцет премахва бактерии и гъбички от повърхността на кожата, като по този начин нормализира киселинно-алкалния баланс. Също така, ябълковият оцет е пълен с витамини, минерали, антиоксиданти и ензими, необходими за нашата кожа. Тази маска е за притежателите на мазна проблемна кожа: тя придава матов тен, почиства и стяга порите.

Съставки:

– 2 супени лъжици овесено брашно
– 2 ч.л. мед
– 4 супени лъжици ябълков оцет

Приложение:

Овесеното брашно, се смесва с мед и се разрежда с оцет. Нанесете продукта на почистено лице, оставете за 20 минути, след това изплакнете с топла вода, нанесете овлажняващ немазен крем.

Подмладяваща маска с ябълков оцет: Повишава еластичността и стегнатостта на кожата , освежава и подхранва.

Съставки:

– 1 малка краставица
– 3 супени лъжици зехтин
– 1 жълтък
– 1/3 ч.л.
– ябълков оцет

Приложение:

Краставицата се стрива с ренде, леко изстискайте сока, добавете останалите съставки. Нанесете на лицето, шията и деколтето. След 15 минути изплакнете с топла вода.

Лосион за мазна кожа с ябълков оцет: Препоръчва се използването на лосион от ябълков оцет да се съхранява в хладилник в продължение на 3 дни.

Съставки:

– 5 ч.л. сварен зелен чай
– 1 супена лъжица ябълков оцет

Приложение:

Смесете чай и оцет, мажете с лосиона лицето си един път дневно.

Маска за пигментни петна: Редовната употреба на тази маска насърчава избелване на кожата , изчезването на петна, малки белези и бръчки.

Съставки:

– 0.5 чаша вода
– 1 ч.л. ябълков оцет
– сок от половин лимон
– 1 супена лъжица мед
– 2 супени лъжици сода

Приложение:

Във вода, разреден ябълков оцет и лимонов сок се изсипва сместа в тънка струя в отделен контейнер със сода, разбърква се добре. Добавете към маската мед и разбъркайте добре. Нанесете върху почистено лице, оставете за 10 минути, изплакнете с топла, после със студена вода.

loading…