Как трябва да се резервират хотели в Гърция

2
173
Добави коментар
georgi1337
georgi1337

За да сте сигурни, че нищо няма да обърка в последния момент, резервирайте вашата почивка в Гърция много по-рано от традиционното, особено, когато става дума  за най-популярните острови ( Корфу , Миконос , Тасос , Крит ). Повечето от най-добрите хотели в Гърция са напълно резервирани 6 месеца предварително.

Потърсете хотела си на картата и обърнете внимание на местоположението му. На повечето острови туристите искат да са на близко разстояние от градовете и не биха желали да са в средата на нищото.

Използвайте стриит вю, за да разберете какво се намира непосредствено до хотела.

Проверете дали хотелът е само за възрастни или и за семейства с животни. Много хотели не толерират отсядането на семейства с животни.

Ако пътувате като голяма група или пребивавате повече от седмица, свържете се директно с туристическия сайт, за да попитате за индивидуални оферти.

Използвайте туристическите сайтове за резервации, за да намерите хотелите в Гърция с най-добри цени.

Постарайте се да зададете въпроси, относно подробностите, които ви интересуват. Така можете да получите ценна информация, подчертайте, че сте придружени от животни или по-голяма група хора.

Резервирането на хотел предварително е абсолютно задължително,ако сте решили да почивате на Санторини или Миконос между юни и септември – или на някой гръцки остров през юли и август. За месец май и октомври е достатъчно да направите резервация само няколко дни предварително.

И една много важна забележка: Ако искате да останете в един от най -добрите хотели в Санторини или един от най-добрите хотели в Миконос, тогава трябва да резервирате много по-рано хотела, за да сте сигурни, че ще намерите подходяща стая. Обикновено там резервациите се правят година напред, а за сватби се резервира дори две години преди събитието.

Със сигурност, има много изключения и никога не пречи да търсим изгодни оферти и в последната минута. Но ако държите да отседнете в точно определен хотел, трябва да резервирате възможно най-рано, 2 до 8 месеца преди планираното пътуване.

Ако пристигате в Крит без резервация за хотел през натоварения сезон, наемете всичко, което можете да намерите за първата вечер и след това се оглеждайте за по-добро място, след като сте се подслонили и сте прибрали багажа си. Но винаги можете да погледнете в сайт за оферти и да резервирате в движение без да оставяте нещата на случайността.

Ако има собственици на хотели, които посрещат ферибота ви на пристанището, съвсем лесно можете да получите място в хотел и безплатно пътуване до града, което да се окаже неправилното ваше очакване. Доверявайте се на сайтове за оферти, които са доказани, както е Onfire.bg.