Успяха ли професионални бегачи да изпреварят лифта в Драгалевци?

4
170
Добави коментар
Marto_zerg
Marto_zerg

Над 100 души се включиха в тазгодишната надпревара с лифта в Драгалевци. Интензивното трасе е дълго почти 2 км с денивелация 420 метра, а за да изпреварят лифта, участниците трябваше да го изминат за по-малко от 14:40 минути.

Димчо Мицов: Подготовката по принцип на дългобегача е целогодишна и е многогодишна. Аз се състезавам от 14- годишен, сега съм на 30 години, тоест от около 16 години, и именно това е красивото.

Най-бързата жена в професионалната група завърши на девето място.

Антония Маринова: Обичам планинското бягане, въобще бягането и затова реших да се включа в това състезание. Тъй като много отдавна не съм участвала и ми липсваше тръпката, която е чудесна и атмосферата е чудесна.

Сред любителите имаше хора от всички възрасти, а някои от състезателите си водеха и помощници. Тодор, който участва в групата на любителите, успя да измине трасето само за 30 минути с двете си кучета.

Тодор Тодоров: Тази сутрин като се събудих, само като ги погледнах, принципно всяка неделя сме на Витоша с тях и просто не можах да ги оставя. И си казах че ще съм си с тях просто, взех си ги и така.

Тази година лифта победи състезателите. Най-бързият участник изостана с минута и две секунди след въжения си конкурент. Въпреки че никой не успя да спечели паричната премия от 3000 лева, участниците получиха разнообразни утешителни награди.