Феноменът STONEWALL KITCHEN

28
585
Добави коментар
fiera
fiera

 „Работим здраво, забавляваме се, учим се от грешките си и отпразнуваме успехите си!“ Това е мотото, върху което Джим Стот и Джонатан Кинг изграждат феномена “Stonewall Kitchen”.

НАЧАЛОТО

Историята на компанията започва през 1991 г. на фермерските пазари в Портсмут, Ню Хемпшир, САЩ и по-точно в кухнята на лятната вила на Джим. Двамата приятели прекарвали десетки часове в приготвяне на уникалните продукти и ръчно писане на етикети. В забавния процес често взимали участие и техните роднини – братовчедите и лелите пълнели бурканчетата едно по едно, майката на Джон помагала в продажбата на прясно приготвената продукция, дори бабата на Джим, Пърл, лепяла етикети върху още топлите бурканчета.

БАБА ПЪРЛ

Принос към огромния успех на марката има не кой да е, а 90-годишната баба Пърл. Нейният боровинков пай е вдъхновението на Джим, от което се ражда шедьовърът “Wild Maine Blueberry Jam”. Самият Джим споделя с нас „Исках да пресъздам аромата на нейния прясно изпечен пай, пълнен с вкусни, зрели боровинки, и успяхме да направим точно това. Всеки път когато отворя нашето сладко с диви боровинки, се сещам за баба Пърл.“…………