Общината към бургазлии: Сигнализирайте, когато някой замърсява!

1
181
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Общината може и да не може да се бори с фасовете и отпадъците по плажа, поради чисто законови причини, но за сметка на това има възможността и отговорността да се грижи за опазването на чистотата на градинките и улиците, по които всеки ден вървим всички ние и нашите деца. Инструментите за контрол са актовете и глобите.

И макар санкциите нерядко да губят дисциплиниращата си мисия в динамичния ХХІ век, от администрацията апелират всеки, който стане свидетел на нарушения във връзка с опазване на околната среда и нарушаване на обществения ред, да сигнализира компетентните органи. Само по този начин обществото ни може да се превъзпита само и да наложи собствената си нетърпимост към наболелия в световен мащаб проблем със замърсяването на околната среда.

Припомняме Ви, че тази битка поведе бургазлията Добромир Манчев със своите публикации в социалните мрежи и сигналите си до Общината и Министерството на туризма. В отговор на писмото му, началник отделът „Контрол и административнонаказателна дейност по опазване на околната среда“ Петя Димова обяснява, че санкции се налагат. Не всяко нарушение обаче бива установено на момента.

”Инспекторите от отдел „Контрол и административно-наказателна дейност по опазване на околната среда” извършват регулярни проверки за недопускане на замърсяване и за поддържане на чистотата на територията на града. При установяване в момента на проверката на нарушения се съставят актове и се налагат глоби. Разбира се контрол могат да упражняват и гражданите и разчитаме при забелязани нарушения да ни сигнализират за предприемане на спешни действия по отстраняване на нарушенията”, посочва тя.

Телефоните, на които можете да сигнализирате, са:

Сектор „Зелена система“ – 056/907 279Дежурен денонощен телефон на Община Бургас 056/841 560