Интелигентно решение за топла вода: бойлери modEco Cloud от TESY

2
189
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Интелигентно решение за топла вода с енергийно ефективната серия бойлери modEco от TESY.

 

В нашия блог многократно сме обсъждали темата за ниската енергийна ефективност на българските домакинства. До голяма степен това се дължи на използването на стари уреди,  които консумират много повече електроенергия. Интересното е, че двата най-използвани уреда в домакинството – хладилникът и бойлерът, много често са от по-нисък енергиен клас, като това допълнително натоварва месечната сметка за електричество.

 

При закупуването на нови електроуреди е много важно да се обърне по-сериозно внимание на задължителните етикети за енергийна ефективност, разположени върху самите уреди. Информацията, която тези етикети съдържат, могат и трябва да са важен фактор при избора ни. Важно е да се знае и, че различните групи домакински електроуреди попадат в различни категории и имат различен енергиен клас, като най-високият не е непременно А+++.

 

Енергийният клас на електрическия бойлер и бойлера с индиректно загряване се отбелязва с латинските букви от „А“ до “ F „. Към момента най-високите класове при бойлерите са както следва – при малолитражни от 5-30 литра е клас А; при масовите бойлери от 50-150 литра – клас B, като минимумът за енергийно ефективен клас на подобен тип уред, разрешен за продажба в ЕС, е клас С.

 

 

Като отговорна компания, TESY произвежда уреди, които отговарят на увеличения интерес на потребителите към качество, красив дизайн и не на последно място към енергийната ефективност. Потвърждение за това е серията modEco, чийто представители – modEco Ceramic и modEco Cloud, са образец за функционалност, висока ефективност и отлично качество. ModEco Ceramic и modEco Cloud се предлагат в двата най-търсени от потребителите обема – съответно 80 и 100 литра, и са в най-високия за своята категория клас за енергийна ефективност– клас B.

 

ModЕco Cloud е и първият в Европа бойлер, който може да бъде управляван дистанционно, през мобилно устройство – лаптоп, смартфон или таблет. Благодарение на иновативното управление през интернет, потребителят може да контролира своя бойлер от всяка точка на света, както и да следи в реално време разходваната електроенергия. Интегрирането в modEco Cloud на Smart режим на работа също спомага за намаляването на разходите за електричество на домакинството.

 

Защо modEco Cloud е толкова специален?

Освен иновативното управление през интернет, modEco Cloud комбинира в себе си и най-добрите и доказали се във времето технологични и инженерни решения на TESY през годините. Ето накратко всички характеристики, които правят този бойлер най-интелигентния и правилен избор:

tesyCloud технология – може да бъде управляван лесно на адрес mytesy.com или чрез мобилното приложение tesyCloud.

С помощта на приложението може да се контролира кога да бъде включен уредът, на колко градуса да загрее водата, да се задава броят хора, които ще го ползват, да се предвижда режим ваканция, както и да се включва boost функция за по-бързо загряване и т.н.

ECO SMART –  чрез интелигентна система за самообучение и автономен режим на работа, вашият бойлер може да спести допълнително електроенергия – до 20%.

PISTON ефект- чрез специална конструкция на струйника, управлява ефективно смесването на топлата и студената вода, като така Ви осигурява до 15% повече топла вода.

Керамичен нагревател – най-доброто решение в момента за защита от котлен камък, дълъг живот на нагревателя и безшумна работа на бойлера- специална технология с вграден сух, керамичен нагревател за предпазване от котлен камък и безшумна работа.

Прекъснат термомост –премахването на връзката между водосъдържателя и монтажната планка, гарантира по-ниски термозагуби.

INSUTECH Plus- специално разработена технология за високоефективна изолация  

Crystal Tech – CrystalTech e новото емайлно покритие на водосъдържателите на всички TESY бойлери. С влагането му технологично се постига допълнителна прецизност при равномерното разпределение на дебелината и по-добра адхезия с метала, което гарантира още по-висока устойчивост на бойлера. Покритието е и с по-високо количество титан, което допълнително гарантира здравината му.  CrystalTech притежава по-добър гланц, който гарантира по-висока устойчивост на износване, независимо от характера на водата – мека или агресивна, осигурява надеждна защита от корозия и безпроблемна експлоатация на бойлера, независимо от характера и качеството на водата.

 

Серията Modeco Cloud се предлага в 4 варианта от 80 до 150 литра.

Освен серията modEco  и бойлерът modEco Coud, гамата в продуктовото портфолио  допълнена от вариантите:

Modeco Classic – предлага се в размери от 50 до 150 литра.
Modeco Classic със серпентина – предлага се в размери от 80 до 150 литра
Modeco Classic хоризонтален – предлага се в размери от 80 до 120 литра.
Modeco Ceramic специално адаптиран за работа в райони с твърда и агресивна вода. Предлага се в размери от 50 до 150 литра.

 

Пълната гама бойлери  TESY може да намерите в сайта на Vimax.bg