Разменят отново „Стара хартия за нова книга“ в Бургас през септември

1
205
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

За втора поредна година Бургас ще домакин на националната екоинициатива “Стара хартия за нова книга”. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на кампанията.

Младите еколози ще имат възможността да получат само по една книжка от селекцията на организаторите, но ако донесат още 5 кг, ще могат да вземат и втора на екотематика – изданието “Ти можеш да спасиш планетата”.

Под надслов „Почисти и прочети“ кампанията стартира на 9 септември в Хасково. Бургас ще бъде финалната спирка на инициативата. Малчуганите ще имат възможността да предадат събраната си хартия на 24 септември, от 10:00 до 14:00 ч., край Пантеона.

Талисман на кампанията „Стара хартия за нова книга“ и тази година е един от най-обичаните съвременни фентъзи герои – Пърси Джаксън – син на Посейдон, похитител на мълнии и племенник на Зевс. 12-годишният тийнейджър с талант да се забърква в неприятности е познат на българските читатели от поредицата на американския писател Рик Риърдън

За участниците в петте града ще бъдат подготвени викторини и игри в духа на книгите за Пърси Джаксън. Разбира се, епичното съревнование на знания ще им донесе допълнителни изненади.