6 черти от женската външност, които привличат мъжете

1
147
Добави коментар
wenip
wenip

Ако мъжът отправи към вас оценяващ поглед, не го винете, винете неговата природа. Тя именно го е програмирала да „сверява” жените с определен шаблон. Какво привлича погледа му? Може да звучи цинично, но науката утвърждава, че тази природна „програма” заставя представителите на силния пол да тестват жените за способността им да заченат и родят здраво дете, дори мъжът да ви разсъблича с поглед, а въобще да не е готов да създаде семейство. Затова него го привличат черти, говорещи за вашето здраве и готовността ви за бъдещо майчинство, пише goodhouse.ru. За какво става дума?

Правилни пропорции Идеално за женското здраве се смята съотношението на обхвата на талията към бедрата 7:10 (например, за 44 размер облекло: талия — 60 см, бедра — 88 см; за 52 размер: талия — 73 см, бедра — 104 см).

Висок глас Изследователи твърдят, че високият тон на гласа навежда на мисли за нежност и заставя мъжа да си представя крехка девойка с женствена фигура. Може би затова и мъжете не се дразнят, а им става приятно, когато жената изпищи, че е видяла във ваната паяк, примерно. Навярно внезапно откриват колко женственост има в избраничката им и как биха могли да я защитават.

Здрави коси Свежа, блестяща, дълга коса – това не е само естетично. Това е и доказателство за здраве и способност за зачеване. Или поне е било доказателство до времето, в което жената се е научила да мами ловко природата с многобройни средства за грижи за косата, за да изглежда тя на практика не такава, каквато е в действителност. Усмивка И работата не е само в това, че с приветлива, оптимистично настроена, умееща да се радва и да се смее жена е приятно да се появиш в обществото и на улицата. На подсъзнателно ниво у нас е още жива мъдростта на първобитните предци, подсказваща, че човек с хубави зъби умее добре да сдъвква месото на мамута, а това означава, че няма да умре от глад. Минимум макиаж Учени са установили, че мъжете предпочитат онези жени, които използват 40 на сто по-малко макиаж. Естествената красота подчертава женствеността по-добре от изкуствената. Червена дреха Както неведнъж се е казвало – червената дреха не е стереотип, а игра на природните инстинкти. Това може да не звучи много романтично, но същия механизъм може да видим в зоопарка, когато самките на макака, примерно, демонстрират на самците своите задни части, които с наближаване на овулацията набъбват и придобиват ярко червен оттенък. „Какъв ужас”, ще кажете вие. Наистина ли ме избират като кон – по зъбите, или като маймуна – по задните части? Естествено не. Просто става дума за черти от външността, които мъжът неосъзнато прехвърля в съзнанието си. Виж любовта на мъже е вече съвсем друго нещо…