Дмитрий Рогозин обвини американското правителство, че е позволило на Илон Мъск да подбива цените на ракетите

1
177
Добави коментар
redbul80
redbul80

Детайли

Категория: Кратки новини

Публикувана на 17 Август 2018

Посещения: 27

17 август 2018 г. 22:00 ч. Дмитрий Рогозин, който е ръководител на Роскосмос, обвини правителството на САЩ, че е позволило компанията СпейсЕкс на Илон Мъск да подбие цените на международния спътников пазар, за да убие конкуренцията. Това бе съобщено от сайта Параболик Арк, а той се позовава на ТВ Новости.

Рогозин обяви, че понастоящем Русия работи върху ракетата „Союз 5“, която трябва да е евтина. Освен това се очертава на тази ракета да бъдат внедрени елементи, които ще са възвръщаеми, но според Рогозин възвръщаемостта не е универсално решение за ниската цена на изстрелванията. Според шефа на Роскосмос причината за евтините ракети на Мъск се дължи на това, че предприемачът предлага услуги на Пентагона на двойна цена, като по този начин покрива загубите си на комерсиалния пазар и убива тези конкуренти, зад които не стои щедра държава.

Рогозин каза също така, че Русия не може да направи ракети от типа на „Фолкън“, които след полетите се връщат върху плаваща платформа, поради географски причини. Поради това евентуалните руски възвръщаеми ракети ще трябва да кацат с парашути. 

Илон Мъск