Телескоп Levenhuk Skyline PRO 105 MAK

16
181
Добави коментар

Телескоп Levenhuk Skyline PRO 105 MAK Телескоп с конструкция Максутов-Касегрен. Диаметър на лещата на обектива: 102 mm. Фокусно разстояние: 1300 mm

Levenhuk Skyline PRO 105 MAK е катадиоптричен телескоп с конструкция Максутов-Касегрен, който осигурява висококачествени изображения, като в същото време запазва малките си размер и тегло. Широката 102 mm апертура събира 28% повече светлина от нейния 90 mm аналог и голямото фокусно разстояние на телескопа – 1300 mm – осигурява голямо увеличение, което осигурява отчетливи изображения при наблюденията и астрофотограия. Телескопът може също да се използва за наблюдения на обекти в далечния Космос, като мъглявини и звездни клъстери. С помощта на обръщаща призма можете да превърнете Вашия телескоп в мощна зрителна тръба за наземни наблюдения. Тя може да се използва като обектив с голямо фокусно разстояние за SLR фотоапарати и може да се адаптира към стандартни триножници.

Лещите и огледалата са с цялостно многослойно покритие, осигуряващо възможност за максимално улавяне на светлината и увеличава техния срок на експлоатация. Здравата и лека алуминиева тръба е разположена върху екваториална монтировка с органи за управление за бавно движение. Вие можете също да инсталирате на Вашата монтировка екваториална компютъризирана задвижваща систем. Триножникът с регулируема височина има практична поставка за принадлежности, където можете да съхранявате всички Ваши инструменти. Оптичният визьор с червена точка Ви дава възможност да извършвате бърза навигация до желаното място. Комплектът включва 10 mm и 25 mm окуляр със зрително поле 52 градуса и увеличение, съответно 130х и 52х. Лещите са изработени от стъкло и са с цялостно многослойно покритие.. Фокусиращото устройство с рейка и пиньон е изработено от неръждаема стомана и приема 31,75 mm окуляри; така че можете да използвате закупени отделно окуляри, а не само доставените с комплекта, като по този начин е възможно повишаване на увеличението до най-голямото практическо увеличение 200х.

Серията Levenhuk Skyline PRO е предназначена за напреднали и претенциозни астрономи и включва набор от различни модели. Общото между тях са максималната точност и надеждност по време на наблюдения и астрофотограия, висококачествените материали и оптика.

Комплектът включва:

Оптична тръба на телескопа (в нея се намират оптични елементи) Оптичен визьор с червена точка Диагонално огледало Окуляр 10 mm Окуляр 25 mm Екваториална монтировка Триножник Ръководст во за потребителя и доживотна гаранция