Цветната страна на живота

3
155
Добави коментар
Mom44ill
Mom44ill

June 28, 2018 – Posted by MeryCvetq

Хората, често преувеличават или преиначават истината, с цел да се харесат на някого или просто да привлекат повече внимание към себе си. Винаги съм била доста широкоскроен човек и съм си изграждала мнение на база на собствения си опит и никога не съм го афиширала с някаква цел.

Ще ви дам прост пример. Преди около месец една моя колежка постоянно се оплакваше от тормоз от някаква колекторска компания. Честно казано не знаех какво значи това и потърсих информация. Разбрах, че колекторските агенции са специализирани в професионалното управление на дългове. До тук не видях нищо страшно. Говорих с нея и я попитах какъв е проблемът. Тя ми каза, че имала някаква неплатена сметка за телефон от 99 лв., от преди доста време и било супер досадно да я търсят за такова нещо. Просто нямах думи! Колежката ми беше мениджър на цял отдел с доста голяма месечна заплата. Тя предпочиташе да мрънка по цял ден и да се оплаква, че са я потърсили, вместо просто да поеме отговорност и да плати дълга си.

За нея беше истинска драма, че няма да даде тези пари за някой чифт обувки. Освен, че недоволстваше по цял ден, обиждаше хората от колекторската агенция.

Всички в офиса бяхме потресени и по цял ден слушах коментари как може да има такива фирми и т.н. Аз не споделях мнението си, защото знаех, че драмата ще стане по-голяма, ако кажа какво мисля…

Измина около месец и аз излязох в отпуск. Бях на море с приятеля ми, когато един непознат номер ми позвъни.  „Добър ден, обаждаме се от колекторска агенция ЕОС Матрикс. Удобно ли е за момент?“. Стана ми толкова забавно. Съдбата си знае работата. Казах си „хайде сега, толкова се дразних на поведението на колежката си, а сега и на мен ми се случва същото“.

Всъщност жената говореше много любезно, обясни ми подробно практиките при просрочени задължения. Каза ми, че имам изостанала неплатена вноска от 156 лв. към един една финансова институция. Аз бях забравила, но в последствие се сетих.

Казах ѝ ,че съм на почивка и когато се прибера, ще се свържа с нея, за да се разберем как ще процедираме с моето задължение. Както те се държаха изключително професионално, така и аз се държах възпитано, нямаше никаква драма след разговора ми. Естествено, не ми стана приятно, че точно, когато съм си събрала пари за почивки ми излиза този стар разход, но все пак си е мое задължение, така че не мисля, че нещо кой знае какво се случи.

Когато се върнах от почивката, се обадих на датата, която им бях казала предварително. Те не са ме безпокоили нито веднъж до тогава. Говорихме си много и им казах, че този месец няма да мога да изплатя този непредвидим разход и го оставихме за другия. На другия месец заплатих просроченото си задължения, както и лихвата, която не беше кой знае колко голяма и случаят приключи.

Разказах на колегите си колко положителни впечатления съм останала от колекторската компания ЕОС Матрикс и никой не можеше да повярва. Но все пак приемам, че хората сме различни, въпреки че това постоянно недоволстване създава много грешни представи и в околните.

This entry was posted on Thursday, June 28th, 2018 at 12:06 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.