ЕОС Матрикс и ползите от колекторската дейност

3
246
Добави коментар
Bojjkoo
Bojjkoo

ЕОС Матрикс е част от най-голямата международна финансова група, чиято основна дейност е събирането и управлението на вземания. Компанията предлага гъвкави решения за събиране на вземания от физически и юридически лица, като прилага международно приети добри практики, разрешава сложни казуси и подкрепя вътрешния процес по събиранe. По този начин допринася за притока на „свежи“ пари за организацията, възползвала се от услугите ѝ.

ЕОС Матрикс е основана през 2002-а година и през 2005-a става част от международната EOS Group. Компанията си партнира с едни от най-големите банкови и небанкови институции, телекоми, ютилити дружества и търговски компании. Член е на ACA Intl. (USA), Германо-българска индустриално-търговска камара и AmCham, а с желанието да наложи етични стандарти на работа в бранша, става съосновател на Асоциацията на колекторските агенции в България. Немската EOS Group е една от водещите международни финансови групи с над 55 дъщерни компании в над 25 държави в Европа и Северна Америка, където прилага своя 43-годишен опит в събирането и над 30-годишен опит в изкупуването на вземания посредством над 7000 висококвалифицирани служители.

ЕОС Матрикс предлага пълния цикъл от услуги по управление на просрочени вземания чрез професионализма на повече от 350 служители в два кол центъра в страната. Те осъществяват преговори с клиенти по телефона или в офиса на компанията, като прилагат гъвкав подход и погасителни планове, в зависимост от причината за забавяне на плащането и конкретния случай. Правният отдел на фирмата, специализиран в събирането на вземания, осигурява компетентна юридическа консултация при специфичните случаи. Отделно, компанията си партнира с адвокати и съдебни изпълнители на територията на цялата страна.

Използвайки услугите на ЕОС Матрикс, компаниите подобряват ликвидността си чрез оптимизиране на паричния поток. В същото време се увеличава вътрешната продуктивност, като се освобождава вътрешен ресурс за основния бизнес на организацията. Всичко това спестява време и пари, тъй като се съкращава периода на събиране и в същото време, клиентът заплаща услугата само при наличие на успех. Не на последно място, една от основните задачи на колекторската компания е да запази добрите взаимоотношения между клиентите си и техните нередовни клиенти. Допълнително, с продуктивната си дейност ЕОС Матрикс подобрява кредитоспособността на компанията-възложител, като намалява нивата на несъбраните вземания.