17 моста по магистралите „Хемус” и „Тракия” се нуждаят от ремонт

1
122
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

17 мостови съоръжения по магистралите са в лошо състояние и имат нужда от ремонт, а на пет от тях обновяването е започнало. Това съобщи пред медиите регионалният министър Николай Нанков.

Три от ремонтиращите се са на магистрала „Хемус“, а две – на „Тракия“.

До края на месеца ще започнат ремонтите на още три мостови съоръжения – два по „Хемус“ и един на „Тракия“, като за целта ще се създаде необходимата организация на движението. Министърът напомни, че миналата година са били ремонтирани седем съоръжения по двете магистрали.

Парите за ремонтите на тези мостове са над 130 млн. лева. Нанков напомни, че тези съоръжения са строени преди повече от 45 години и експлоатационният им срок е на път да изтече.

По думите му ремонтите ще приключат до 1 ноември и при въвеждането на зимното поддържане на магистралите ще бъде възстановено движението на тежкотоварните коли. Останалите мостове ще бъдат ремонтирани в рамките на 2019 – 2020 г. според възможностите на бюджета.

Знам колко е трудно най-вече от гледна точка на шофьорите, но е за тяхна безопасност, допълни Нанков.

Ресорният министър уточни, че въпреки недоволствата на шофьорите ремонтите няма как да се отлагат. Особено тези на мостовете и виадуктите.