ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА НА 21 АВГУСТ 2018 MEDIAMIX МЕДИЯМИКС-НОВИНИТЕ НА ЕДНО МЯСТО

2
133
Добави коментар

„Пълноценната отпуска е от 25 дни“, заявява, в интервю за Монитор, професор Невена Цачева от Медицинския университет в столицата. Проф. Цачева, която завежда катедрата по трудова медицина, казва, че най-засегнати от стреса на работното място са учителите и медиците, а най-масово страдат от очни заболявания и ставни проблеми IT специалистите. Тя обобщава, че, като цяло, условията на труд у нас не са добри и че Световната здравна организация ни критикува заради първенството ни в броя на болните от професионални заболявания.

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър, пише Труд. Назначиха временен синдик на компанията. Все още няма яснота кой ще изплати парите на потърпевшите в България. „Властта си изми ръцете с Ралица Агайн“, пише Земя.  Финансовият министър не споменава нищо за отговорността на председателя на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова, която оглави органа благодарение на неговото лично благоразположение, коментира вестникът. Агайн е заместник-председател на регулаторния орган с ресор застраховане и беше призована от правителството да си подаде оставката заради скандала с „Олимпик“, пояснява изданието. Според 24 часа, Агайн дава днес оставка с доклад и достойнство. 

Никоя партия не  припозна бившата депутатка от НДСВ, отбелязва вестникът. Тя е трети мандат в Комисията за финансов надзор. В интервю за Стандарт, Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите от катастрофи коментира: „Търсенето на обезщетения от Кипър е да гоним Михаля“.  Съветвам шофьорите да си купят нова застраховка „Гражданска отговорност“, казва той, като смята, че държавата и Комисията за финансов надзор не са били на мястото си по казуса „Олимпик“. Водещото заглавие на Сега : „Три месеца след фалита на „Олимпик“ държавата се загрижи за потърпевшите“. Бившият заместник-председател на регулаторната комисия Борислав Богоев предупреждава за следваща бомба – така наречената зелена карта, за която много фирми от чужбина сключват договори с наши шофьори. Сега пише и по друга тема на ръба на закона – рекламата на хазарт. Тя процъфтява въпреки заканите на властта, коментира изданието. Италия е предприела пълна забрана на тази реклама от догодина, информира вестникът.

„WIZZ AIR пак сваля пътници“, пише на първа страница Стандарт. 22-ма българи останаха в Барселона, сред тях има две деца. Превърна се в традиция нискотарифната авиокомпания да сваля от борда българи, ако броят на продадените билети е повече от местата в самолета, коментира вестникът.

„80 на сто от газовите бутилки за бита са бомби със закъснител“, предупреждава Монитор на първа страница. Става дума за бутилките отпреди 2 000 година, които собствениците сами си пълнят и не разчитат на доставка от специализирани фирми, пояснява вестникът. Готвенето в затворено помещение с туристически газов примус също е рисково, алармират специалисти.

Има седем буквара за първокласниците, учителят избира по свой вкус, съобщава 24 часа. Малките ще учат какво е труд, цена, стока. Повече от половината от учебните часове ще са за нови знания.

4 700 пенсионери са с блокирани пенсии заради дългове, информира Телеграф. Най-често задълженията са за битови сметки, основно за парно, показва справка на НОИ. Много от възрастните хора дължат пари и на фирми за бързи кредити.

Започна гроздоберът край Дунав, информира Труд. Тази година е по-рано заради топлите дни, поясняват собствениците на лозови масиви.

Дума отбелязва 85-я рожден ден на изкуствоведа проф. Чавдар Добрев.Източник:http://bnr.bg/