Организация на прием

3
472
Добави коментар
Iva82
Iva82

За приеми от по-висок клас най-често се използва пълно сервиране. Много от фирмите за организация на събития не организират други приеми, освен приеми с пълно сервиране. Аргументите им са, че храната не може да остави без надзор и едновременно с това да изглежда представително.

Обикновено е за по-малки мероприятия при не повече от 25 гости. Набляга се на качеството – никакви съдове за еднократна употреба. Тъй като съдовете и приборите ще се прибират по-късно, са нужни сервитьори. Ястията обаче трябва да са трайни, да изискват минимална подготовка и да не е необходимо чиниите и платата да се допълват.

Храната за приеми с плата за еднократна употреба, почти не се предлага от фирмите за висш кетъринг. Те смятат, че храната не може да се поднесе ефектно без да е поставена върху порцелан, стъкло, сребро и др.

На съвременния пазар вече има и много съдове за еднократна употреба с отлично качество, които са напълно приемливи за някои видове тържества, например пикници. Съдовете за еднократна употреба с добро качество са доста скъпи и трябва да имате това предвид, когато договаряте крайната цена.

Може да се използват и обикновените евтини съдове за еднократна употреба, ако напълно се покрият със зеленина – нарязан магданоз, листна салата или със салфетки. За нискобюджетен кетъринг вие дори не трябва да ги покривате. Клиентът получава това, за което е платил.
Организирането на прием със самообслужване е най-лесният вариант за фирмите организиращи фирмени партита. Този тип обслужване изисква най-малко персонал.

Ето защо услуги от такъв тип, изискват ранно пристигане, за да разтоварите необходимото с малко персонал. Предвидете 45 минути или дори час, за да успеете да занесете всичко до работната маса и до масата за сервиране и да успеете да организирате и да подредите всичко за партито.
Ако мероприятието се провежда на място, което не сте посетили предварително, или изисква готвене на място, предвидете допълнително време.