Работа след приключване на фирменото парти

3
193
Добави коментар
Iva82
Iva82

Работа след приключване на фирменото парти

16.08.2018 by eventman Leave a Comment

Преди да си тръгнете

Вече споменахме, че по време на фирменото парти  непрекъснатото почистване е много важно. Вдигнете от масата използваните чинии, чаши, и почистете пепелниците когато мероприятието отива към своя край. Не показвайте, че вече ви се иска да си тръгнете. Ако гостите не виждат вашето почистване, може да започнете да прибирате оборудването и аксесоарите, които вече не са необходими. Порцеланът и стъклото може да се наредят в кутиите и в кашоните и да се закарат в камиона за превоз.

След като домакинът се съгласи, че е време да почистите, винаги се намират гости, особено близки роднини и приятели, които не си тръгват и стоят с вашите чаши в ръце. Как да си ги вземете? Добра идея е да носите чаши за еднократна употреба и да помолите тези гости да ги сменят. Оставете им и плата за еднократна употреба с малки хапки. Никой няма да възрази.

Какво да правим с останалата храна?

Накрая остава трудният въпрос как да постъпите с останалата храна. Това винаги е било дилема за фирмите за организация на партита. Няма ясно регламентирани правила. Клиентът може да настоява, че храната е за него, особено ако е имало по-малко гости от предвиденото. Докато храната е под ваш надзор, няма проблеми, но ако я оставите на клиента, няма да знаете как той ще я съхранява. Тя вече е стояла на масите няколко часа и ако не се изяде скоро, ще е опасна за здравето. Ако някой се натрови ще обвинят вас.

Има частично разрешение на проблема. Обсъдете допълнителната храна с клиента, още докато планирате партито. Накарайте клиента да разбере, че ще му оставите ястията, които смятате за безопасни, а другите ще вземете със себе си.

Дори и да е годна за консумация, храната не изглежда добре. Вие не обичате да оставяте лошо впечатление. За да избегнете тези усложнения, оставете допълнителната храна или в камиона, или опакована в склада. Преместете всичко от склада в камиона преди края на мероприятието и въпросът за останалата храна въобще няма да възникне.