Убийство в Атина! Трима бежанци налетели да обират млад грък и приятелката му и го бутнали от скала до Акропола

2
143
Добави коментар
slavchev
slavchev

Гръцката полиция е арестувала трима чужденци, заподозрени за смъртта на 25-годишния Никос Мустакас, който загина на хълма Филопапу, срещу Акропола, миналата седмица. Двама от задържаните са пакистанци – на 17 и 26 години, и един иракчанин, съобщава „Грийк рипортър“.

Пакистанците са арестувани на граничния пункт „Идомени“ в опит да пресекат границата с Македония, а иракчанинът е хванат в Атина.

Тримата са признали за участието в инцидента, но отричат да са блъснали Никос Мустакас от скалата. Те твърдят, че се опитали да оберат него и приятелката му, заплашвайки ги със счупена бутилка. Младият мъж оказал съпротива, спънал се и паднал, при което загинал.

Двама от задържаните са били разпознати от приятелката на гърка, която е португалка. След злополучния обир извършителите изключили мобилните си телефони и заключили профилите си в социалните мрежи. Те били арестувани и преди това за грабежи в същия стил.

В четвъртък майката на Мустакас обвини премиера Алексис Ципрас за пренебрегването на убийството и за това, че не е осигурил безопасността в Атина. Тя заяви, че трябва да се засили охраната по граничните райони, вместо половината от полицейските ресурси да се занимават с пазенето на политиците и техните семейства.

Източник: БЛИЦ

loading…