Как спечелихме Каменица ФЕН Купа 2018 в Бургас?

3
201
Добави коментар
wordsbg
wordsbg

Е, как? Както печелим всеки един медал и купа в актива на отбора на WORDS – със супер хъс, мотивация и желанието да докажем, че може и по-добре! Турнир като турнир, ще си кажете, но този път беше наистина специално. И знаете ли защо? Защото за ТРЕТА ПОРЕД година стигаме до финала и винаги до този момент сме били на второто място! А дали обичаме вторите места и дали „счупихме каръка“ в това издание, нека ви разкажем повече…

Всичко започна с регионалните квалификации, където се срещнахме с отбора на „Маринка“, на които раздадохме 7 гола и опазихме мрежата си суха. 7:0 бе едно добро начало за отбора на Езиков център WORDS, но това беше едва дребна тренировка, преди същинската битка, която тепърва започваше.

Квалификационният мач ни изпрати директно на в груповата фаза на самия турнир, където допуснахме само една загуба от “Работливите пчелички” (наистина се потрудиха – факт), но въпреки всичко спечелихме групата си с 6 точки и това ни изстреля на ⅛ финалите в турнира.

 

Започвайки ⅛ финалите, срещнахме отбора на пожарната на Карнобат. Голямото им старание и борбеност обаче се оказаха недостатъчни за неутешим огън като нас. Резултатът беше 5:4 за WORDS и гледахме смело към следващия си съперник в ¼ финалната фаза на турнира.

Там се озовахме срещу отбора на “Несебър”, които също успяхме да преметнем само с гол разлика, но както знаете – в края на всеки мач е важен единствено и само победителя. 6:5 в наша полза, а за несебърлии остава надеждата догодина да не се срещнем отново.

Полуфиналната фаза беше тежка, особено след цял ден игра на Kamenitza Arena в Бургас! Срещу нас се изправи отборът на “R5 Изгрев” – момчета, с които сме се сблъсквали десетки пъти и многократно сме си разменяли загуби и победи. Този път победата остана при нас, надделявайки над тях с 2:1. Този мач беше и нашето последно стъпало към регионалната финална фаза на най-големия комерсиален турнир по мини-футбол в България.

И така… до големия финал в Бургас, който завършихме с КЛАСИЧЕСКОТО 3:0, срещу отбора на „Монтерей“! За първи път в историята на нашия отбор (точно 8 години), печелим престижния турнир на местна почва! Еуфорията беше неописуема, награждаването, сякаш на Шампионска лига, виковете от радост – загулушаващи всичко останало, а бирата… бирата беше от Kamenitza!

Купата ни връчи лично легендата на българския национален отбор и бургазлия – Радостин Кишишев, с пожеланието да постигнем мечтата си до края – да стигнем максимално напред във финалната фаза на турнира, който ще се играе в София, между 28-30 септември, тази година.

Ето така спечелихме Kamenitza Фен Купа 2018 в Бургас, а  скоро и в други градове!

НАТИСНЕТЕ ТУК ЗА ОЩЕ СНИМКИ ОТ ТУРНИРА

Тази статия в блога на Езиков център WORDS, е поредното доказателство, че постиженията на бранда, излизат и извън учебните зали на ул. “Тутракан” 3 в Бургас и езиковите курсове не са единственото, с което можем да се похвалим.

Разбира се, че Курсистите (включително и мъниците от WORDS Kids – езикови курсове за деца и ученици) са нашият най-силен отбор, но момчетата, с които спортуваме всеки ден, поделяме загуби и победи, са безценни другари в битката на терена! Благодарим на всички за подкрепата.

София зове! Kamenitza Фен Купа 2018 все още не е спечелена до край!