„Ливърпул“ назначават специален треньор по тъчовете, за да даде предимство на титулярния състав в борбата за титлата в…

2
198
Добави коментар
valentin.apostolov
valentin.apostolov

Отборът на „Ливърпул“ е назначил специален треньор, който да помага на първия тим на „червените“ да изпълнява по-добре тъчове, с надеждата, че това ще даде предимство на отбора в борбата за титлата във „Висшата лига“.

Датският треньор Томас Грьонемарк, който се гордее с впечатляващия си опит, се присъедини към клуба на непълен работен ден.

Според информация на „Съндей Мирър“, услугите на Грьонемарк ще бъдат изпробвани от тима на академията, но според английския вестник „Ивнинг Стандарт“ той вече работи с основния състав на „Ливърпул“.

Томас Грьонемарк работи с ФК „Митюлан“ през 2015-а година, като голяма част от успеха им в „Лига Европа“ се приписва на статичните положения, включително и победата с 2:1 над „Манчестър Юнайтед“ в първия мач от 1/32 финалите.

Грьонемарк каза: „“Митюлан“ показа, че дългият тъч може да бъде оръжие, ако можеш да го изпълниш с правилната техника, прецизност и тактическо съзнание.“

„Много е важно тъчът да бъде хоризонтален, защото ако е твърде висок, е лесно да се защитаваш срещу него.“

„Много по-лесно е да отбележиш, когато изпълниш тъча прецизно, равно и тактически правилно.“

Отборът на Юрген Клоп в момента е водач в „Премиър лийг“, след като спечели първите си три мача, а „Манчестър Сити“ се препъна с 1:1 срещу „Улвърхамптън Уондърърс“ в събота.

Коментари