София ще има нов парк в края на септември :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

София ще има нов парк в края на септември :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Първата част от новия парк в София – „Въртопо” в район „Младост” ще бъде завършена до края на септември, обеща кметът Йорданка Фандъкова. Проектът е насочен най-вече към деца, но изграждането му се е оказала нелека задача заради трудния терен и заради частни имоти, които трябва да бъдат отчуждавани.

 Първият етап от парка „Въртопо” е разположен на 5 декара. След завършването му жителите на кварталите „Младост” и „Мусагеница” ще имат достъп до него. Предвиждат се различни детски площадки и фитнес уреди, обясни Йорданка Фандъкова:

„Предвиждат се няколко площадки - детска площадка за деца над 3 години, малка детска площадка за бебета и фитнес съоръжения, които също са леки и стават и за деца, и за възрастни хора. Идеята ни е това парково място да бъде най-вече за деца“, каза столичният кмет.

Наложило се е да бъде изграден парк на вертикален терен, допълни тя. С цел по-лесен достъп ще има асансьор за слизане в парка.

Вторият етап пък предвижда ремонт...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност