Преди изхвърлят банановите кори, но сега се научих как да ги използвам и ефекта е поразителен! КРАЙ НА АКНЕТО!

1
132
Добави коментар
slavchev
slavchev

Акнето, може би най- честото кожно заболяване, пред което са изправени не само тийнейджърите.

Козметичните дефекти често се крият под слой фон дьо тен, дори и ако сте в пубертета. Бялата част на кората на банана съдържа голям брой козметични витамини А, В, С и Е В допълнение към витамини, корите са богати на цинк, желязо и манган – минерали, които имат противовъзпалително действие. Поради високото съдържание на нишесте, този продукт премахва мазния блясък , като прах, не запушва порите, а ги очиства от токсини, хидратира кожата.

Как да използваме корите от банани за лицето си

Първо, трябва да измиете лицето си с вода и сапун. След 10 минути, избършете кожата с парче кора, след 20 минути измийте с топла вода отново. Тази процедура може да се извърши 2-3 пъти на ден.

Бананови кори с овесени ядки

Смелете кората на един банан, 2 супени лъжици мед и една трета чаша овесени ядки. Смесете всички съставки, докато стане гладка смес. Нанасянето на пастата да бъде върху почистена кожа с леки масажни движения, с изключение на кожата около очите. След 10 минути маската трябва да се измие с топла вода и нанесете овлажняващ но не мазен крем.

Бананови кори с куркума

Фактът, че куркумата е ефективен козметичен продукт, е известен от дълго време. Нейните противовъзпалителни свойства е грях да не се използват в борбата с акнето! Измийте бананови кори и смелете. Смесете пюрето с куркума в съотношение 1: 1 и малко разредете с вода. Нанесете продукта върху чиста кожа, задръжте в продължение на 15 минути. След това, маската трябва да се измие с топла вода и нанесете нискомаслен подхранващ крем.

Сок от лимон и кора от банан

Естествената лимонена киселина е в състояние не само да убие бактериите, но и да избели кожата, както и намали белезите. За да се подготви паста лимон-банан, смесете пюре от кори и прясно изцеден лимонов сок в съотношение 1: 1. Нанесете сместа с тампон или четка, изплакнете маската след 15 минути и се овлажнете лицето на любимия си крем.

Бананови кори и бакпулвер

Смесете една супена лъжица пюре от кората и половин лъжичка бакпулвер, вода, оставете сместа с консистенцията на гъста сметана. Нанесете маската за почистване на кожата с памучен тампон в продължение на 15 минути, след това изплакнете с топла вода и нанесете овлажняващ крем.

Бакпулверът има невероятна способност за почистване на порите от мръсотия, така че с някои от тези процедури, кожата ще бъде забележимо по-чиста, зачервяването и възпалението ще изчезнат без следа.

Кора от банан и мед

Пюре от корите на банан и половин супена лъжица течен мед – това е готова маска, която има антибактериално и овлажняващо действие. Нанесете я с памучен тампон и след 15 минути трябва да изплакнете с топла вода, нанесете овлажняващ крем.

Маските от кори на банан практически нямат противопоказания, така че те могат да се използват всеки ден, ако нямате алергия към компонентите на предложените средства!

Свързани