Свлачище повлече пътя за Боровец (СНИМКИ) :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
190
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Кадър Нова тв

Свлачище за пореден път блокира републиканския път от село Радуил до курорта Боровец. Често единствено късметът пази шофьорите от полет към пропастта. Опасният път чака ремонт повече от две десетилетия.

Местни хора се събраха на протест тази сутрин с призив за спешен ремонт на пътя. По думите им той е оставен на изживяване.

Кметът на селото поясни пред Нова тв, че за пореден път излизат на протест. Новото свлачище е създало и нова опасност. При евентуални дъждове хората могат да останат и без път. По думите му трафикът там е много натоварен.

Представител на АПИ обясни, че към момента са поставени знаци за ограничение на скоростта. От Пътната агенция призоваха шофьорите да се съобразят с тях. Ще се помисли и как участъкът да бъде допълнително обезопасен.

Миналата година са дадени около 550 000 лева за обезопасяването и поддръжката на пътя. Почти е завършен ремонтът на 7-километрова отсечка преди Боровец.