10 неща, на които да обърнем внимание при избора на бебешка количка

2
341
Добави коментар
irgnet
irgnet

Изборът на бебешка количка не е лесна задача. На пазара има безброй видове и варианти на бебешки количка, а цените са високи и изборът трябва да се направи внимателно, като се вземат в предвид редица фактори.

 

Ето 10 неща на които да обърнете внимание, когато купувате бебешка количка:

 

1. Размери

Важно е да се съобразите с размера на количката, особено в сгънато състояние и дали ще може да я поберете спокойно в багажника на колата, дали влиза спокойно в асансьора или в помещението у вас, където ще стои.

 

2. Тегло

Един фактор, на който трудно бихте обърнали внимание в началото, но тежестта на количката е нещо много важно. Най-вече ако се налага често да я вдигате или бутате по стръмен наклон, тогава ще ви се иска да сте си купили от най-леките бебешки колички.

 

3. Маневреност

Тествайте в магазина как се управлява количката, лесно ли прави завои, лесно ли се повдига предната част, гумите големи ли са и дали са помпат. Също вижте дали има амортисьори, с тях ще е много по удобно за вашето бебе, ако се налага да преминавате през неравности.

 

4. Кош за новородено

За новородени кошът е повече от задължителен, тук идват и мулти функционалните колички, които са със сменяем кош, но пък те са по-скъпи.

 

5. Начинът на сгъване на количката

Има различни начини на сгъване, и в зависимост от това различни предимства. При количките които се прилепя долната част към дръжките удобството е, че върху сгънатата количка може да поставяте друг багаж. Количките които се сгъват като чадър заемат по-малко място.
 

6. Изцяло легнало положение на коша

Вижте дали кошът може да заеме изцяло хоризонтална форма – ще е полезно когато детето ви спи, тогава е добре то да е в хоризонтално положение.
 

7. Регулируема височина на дръжката

Това е много важно за удобството на бутащия количката. Ако не може да променяте височината на дръжката, то на някои хора никак няма да им е удобно да ползват съответната количка. Особено за хората с по-висок или по-нисък ръст от стандартните граници.
 

8. Може ли да се завърта коша

Полезно е да може да се обръща коша, или да се завърта дръжката на количката, така че детето да може да гледа напред, когато е навършило 3 месеца и е будно. Когато спи е по-добре да гледа в посока на този, който го бута.
 

9. Цвят на коша

Избягвайте ярките цветове, особено жълто и зелено. Няма нищо общо с модата, ами с това че тези цветове привличат неприятните мушици, когато разхождате детето в парка.
 

10. Допълнителни екстри

Те също са важни, макар и не чак толкова, но пък е добре да имате сенник и дъждобран, или пък чанта закачаща се на дръжката на количката и най-различни други глезотии.

 

И накрая идва въпроса за цената, много майки се изхвърлят със скъпи колички, но не винаги по-скъпата количка е по-удобната и правилната за вас. Избирайте умно и гледайте на вас да ви е удобно.

 

Бебешки колички и други продукти за деца може да намерите в нашият сайт Весели Деца.