25000 долара за всеки, който се премести да живее в това алпийско селце – вижте условията!

1
164
Добави коментар
slavchev
slavchev

Село в Алпите, наброяващо 240 жители е застрашено от обезлюдяване. Страдайки от постоянния отлив на млади хора, малкото живописно село Албинен, разположено в Швейцария, е измислило как да привлича нови жители.

Местните власти предлагат малко повече от 25 хиляди долара на човек.

Тази инициатива има за цел да увеличи броя на жителите, тъй като през последните години все повече и повече местни хора напускат Албинен.

Основното изискване за доброволците е да са по-млади от 45 години. Освен горепосочената сума, семейството ще получи допълнителни 10 хиляди долара за всяко дете.

Същото населено място предлага невероятни панорамни гледки, спокойствие и високо качество на въздуха, да не говорим за факта, че то се намира в близост до курорта Лойкербад, място номер едно в Европа по отношение на оздравителни и козметични минерални бани!

Това е едно невероятно място в югозападната част на Швейцария, намира се на алпийските склонове на височина 1310 метра над морското равнище, в чист горист и земеделски район.

В центъра на това село ще откриете красиви стари сгради, магазини и църква. В региона официалният език е немски.

По време на празниците тук се събират най-много хора. Но през останалото време тълпите изчезват.

Освен това младите хора често напускат домовете си в търсене на по-добри възможности. В града дори училището било затворено поради недостатъчен брой ученици.

Какви са условията?

Както е посочено по-горе, трябва да сте на възраст не повече от 45 години и да построите или купите имот на стойност най-малко $ 174,000. Наред с другите неща, е необходимо да живеете там, а не просто да си почивате.

Също така трябва да живеете там поне 10 години, в противен случай ще трябва да върнете получените пари.

От друга страна, местните власти се надяват, че при наплив на нови купувачи икономиката в района ще се подобри.

Разбира се, някои жертви са необходими, но такова място си заслужава, нали?

Бихте ли изоставили всичко и да се преместите в Албинен?

Свързани