Депутатите се връщат на работа

1
152
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Приключи традиционната едномесечна парламентарна ваканция. Народните представители се връщат на работа за новия политически сезон, който ще стартира с извънредно заседание във вторник (4 септември), тъй като традиционният пленарен четвъртък тази година се пада почивен ден.

Три доклада и два законопроекта влизат в програмата на депутатите за утре. Точка 2 в дневния ред са промените в Закона за здравето, внесени от Христиан Радев Митев и група народни представители. Според проекта, санкциите за нарушение на забраната за тютюнопушене на закрито скачат двойно, а контролът ще бъде засилен.

Преди пленарното заседание ще има и такова на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, където ще бъдат обсъдени промените в Закона за пътищата, свързани с въвеждането на тол системата и електронните винетки, които трябва да заработят от началото на новата година.

Натоварено се очертава началото на новия парламентарен сезон, с предстоящото гласуване на закона за хората с уврежданията и спешните реформи, които управляващите искат да въведат във връзка с трагичния инцидент в Своге, сред които и задължителни колани в автобусите.