Тази малка къщичка от 22 кв. м. ще ви остави без думи (СНИМКИ)

1
100
Добави коментар
slavchev
slavchev

„The Clover“  – това е името, което компанията Modern Tiny Living е избрала за миниатюрното си жилище на колела.  

Всичко в него е толкова добре обмислено и изпипано, че като нищо да донесе късмет на обитателите си – също като една четирилистната детелина.

Площта на този дом на колела е само 22 кв. м., но това изобщо не го прави нефункционален, неудобен или неуютен. Напротив! Благодарение на правилното планиране и удачните дизайнерски решения той е пример за подражание и източник на вдъхновение за собствениците на малки жилища.

Най-голям проблем в малките домове са мебелите в дневната, които са твърде тесни или малки и абсолютно неудобни, особено за по-дълго седене. За жалост това е почти единственият възможен начин за запазване на пространството.

В този дом обаче гостната е много добре измислена. Тя е разположена на висок подиум и е снабдена с голям и удобен диван под формата на буквата П. Именно той е гаранция за гостоприемна и комфортна зона за общуване.

На втория етаж има спалня, която осигурява необходимото уединение.

Многото прозорци осигуряват достатъчно светлина и за горния етаж.

Това не е единственото легло в къщата. При необходимост диванът в „хола“ може да се разтегне, превръщайки се в удобно легло за няколко човека.

В кухнята има всичко – печка, съдомиялна машина, хладилник, пералня.

Има и достатъчно дълъг плот, на който да разположите всички неща, от които ще се нуждаете за приготвяне на вкусната вечеря.

Зад подвижната врата, която е в дъното на кухнята, се крие банята. В нея си има всичко – тоалетна, мивка и душ кабина.

За запазването на свободното пространство помагат и вградените системи за съхранение.

Те са разположени под подиума на хола и на стълбището, което води към втория етаж. / Ko4.bg