България излиза срещу Словения днес в Лигата на нациите

1
190
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В деня на 133-ата годишнина от Съединението на България, националния отбор по футбол ще излезе на терена за новото си предизвикателство. „Лъвовете“ на Петър Хубчев ще излязат за първия си мач от Лигата на нациите днес (6 септември) в 21:45 ч. като гости на Словения.

Турнирът бе основан от УЕФА, за да бъдат избегнати контролните срещи между неравностойни съперници, а отборите да проверяват формата си срещу съперници от своя ранг. Така България попадна в трета дивизия спрямо коефициента си в ранглистата. В една група с „лъвовете “ са Словения, Норвегия и Кипър. Отборите ще изиграят по два мача един срещу друг с разменено домакинство, а първите от всички групи ще участват във финален турнир на дивизията. Наградата в него е изкачване в по-горна дивизия и квота за Евро 2020.

Петър Хубчев ще атакува първия мач с група от 8 футболисти, играещи в чужбина, и 15, подвизаващи се по родните терени. Преди срещата се контузи защитникът Антон Недялков, като на негово място бе извикан Иван Бандаловски.

В отбора на Словения големият липсващ е вратарят на „Атлетико“ Мадрид – Ян Облак. Той се оплака от болки в рамото, но това не му попречи да играе за клубния си тим. Основният халф Йосип Иличич също няма да е на разположение на селекционера Томаш Кавчич.

България има две победи в двата официални мачове срещу Словения до сега.

Новото предизвикателство обаче идва и с още по-голяма мотивация и желание за успех и в двата лагера. Крайният резултат ще стане ясен малко преди полунощ.