България с втора поредна победа в Лигата на нациите! – SportVox

1
155
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на България записа втора поредна победа в група 3 на Лигата на нациите, след като се наложи с 1-0 над Норвегия на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

Срещата започна с чудесен шанс за гостите още в петата минута. Мелинг центрира отлично от левия фланг, а Бьорн Йонсен се озова на чиста позиция. Бившият нападател на Литекс стреля слабо и Пламен Илиев изби.

В 38-ата минута скандинавците изпуснаха второ положение. Този път капитанът Стефан Йохансен получи пас на 10 метра от вратата, но шутът му мина покрай гредата.

Минута преди почивката Норвегия отново стигна до шанс за гол след опасен изстрел на Бьорн Йонсен, но топката остана в ръцете на Илиев.

Второто полувреме започна с мощен шут от фаул на Йохансен, но Илиев се намеси по най-добрия начин.

В 58-ата минута „лъвовете“ откриха резултата при първата си възможност. Добра атака вдясно завърщи с пас на Божидар Краев към Страхил Попов, който центрира от аутлинията и резервата Радослав Василев засече с глава за 1-0.

Малко преди края на мача „викингите“ останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Нордтвайт, получен за опасна игра срещу Горанов.

След успеха „лъвовете“ са еднолични лидери в класирането с 6 точки, докато Норвегия е на второ място с три.