Скок в цената на природния газ

2
221
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Скок в цената на природния газ

Новината за повишаването на природния газ (отново) с 14% е водеща в медиите днес. За поредна година подобна информация идва в навечерието на отоплителния сезон и ни изправя пред избор дали да продължим да се отопляваме така както сме го правили до сега или да изберем нещо ново.

 

С повишаване на цената на природния газ се променят цените не само на парното и топлата вода, но и на много хранителни продукти. От тук идва проблем за целия семеен бюджет. Според Информация от КНСБ над 60% от столичаните използват центално парно и топла вода и пряко ще бъдат засегнати от повишението на цените. 

 

„Отоплението, осветлението и топлата вода са около 12% от всички разходи на семейството, изчисляват от КНСБ. Разходите ни за тях ще скочат с около 2-3%.“ Според информация от Нова Телевизия. 

 

Според една по притеснителна статистика на Евростат 36,5% от хората у нас нямат възможност да поддържат дома си достатъчно топъл. Като през тази зима се очаква увеличение на дела на хората страдащи от така наречената „енергийна бедност“ или невъзможност за осигуряване на достатъчно отопление на дома през зимата. 

 

Тази тема сме я засягали многократно – твърде голям дял от месечния бюджет отива за отопление, осветление и топла вода. Според данни на КНСБ това са 12% от всички разходи на семейството. 

 

В момента отоплението на електричество – с климатик или конвектор, е най-евтиният вариант. Тук може да видите полезни съвети как може да спестите до 1000 лв. на година от сметките за ток –> вижте тук.  

 

Отоплението на ток е по-евтино, екологично и Ви дава повече свобода на избор как точно да се отоплявате. Ето полезна информация каква консумация на ток да очаквате през зимата, ако изберете отоплението с климатик и колко би била сметката Ви за ток –> тук.

 

Конвекторите вече подлежат на по-строги европейски директиви за енергийна ефективност и според новите производствени правила вече ще се произвеждат конвектори само с дигитален термостат, който Ви дава възможност да контролирате температурата много по-точно, в сравнение с механичния термостат, който дава отклонение до 2-3 градуса. 

 

Цялостно решение за отопление и топла вода може да откриете на vimax.bg