Burning Man 2018

1
305
Добави коментар
svetla58
svetla58

“Burning Man” е ежегодно събитие, което се провежда в Black Rock City – временен град, издигнат в пустинята Black Rock в Невада. Събитието се провежда в края на лятото, обикновено започва през последната неделя на август и продължава до първия понеделник на септември (тази година започва от 26-ти август и ще приключи на 3-ти септември) и се описва като експеримент в общността и изкуството, повлиян от няколко основни принципа: “радикално” приобщаване, самоувереност и самоизразяване, както и общностно сътрудничество, гражданска отговорност, раздаване, декомпозиция, съпричастност, непосредственост – без да оставя следи.

Събитието приема името от кулминацията си – символично ритуално изгаряне на голяма дървена фигура – The Man – което традиционно се случва в съботната вечер на ивента.

“Burning Man” общността изследва различни форми на артистично самоизразяване, които са създадени, за да им се радват всички участници. Участието е основно предписание за общността – безкористното предоставяне на уникалните таланти за удоволствието на всички. Насърчава се всякакъв вид участие и активно се засилва. Някои от тези щедри изблици на творчество могат да включват експериментална и интерактивна скулптура, строителство, арт коли, пърформанси, както и представяне на всякакъв тип творби. Тези участия са вдъхновени от годишната тема, която се избира от организаторите.

Не обещаваме, че това, което ще видите в ГАЛЕРИЯТА ни, ще ви хареса изцяло, но сме убедени, че поне няколко проекта ще отговорят на вътрешните ви представи за алтернативните светове. Визуализираме чрез снимките.

Редактор: Марина Делева

Етикети:
2018, Black Rock City, Burning Man, Burning Man 2018, гражданска отговорност, изкуство, Невада, приобщаване, самоизразяване, самоувереност, съпричастност, сътрудничество