Когато всичко е ЕТНО, Всичко е България!

1
146
Добави коментар
svetla58
svetla58

За да бъде България…
Имаме си нова любов! Народна любов. Фолклорна любов. Такава, която идва отвътре навън, а не отвън навътре – онези големи патриоти, трудещи се за друг народ и държава.

Можем с възхвала и възхита да кажем, че се гордеем с прелестната Елена Христова, едноименната й модна къща и докосващата колекция „Етно мечта”. Един модерен поглед към българската народна носия. Изящни материи и феерия от цветове и фолклорни мотиви.

Интрото й във Facebook е следното: „Всичко започна преди 4 месеца. Моделите просто се появиха… Така с едни детски рисунки, много желание и енергия, потеглихме към това модно приключение. Сбъднахме още една наша мечта! В началото представихме само 8 модела, а днес вече имаме нашата цяла първа колекция “Етно мечта” от 31 бутикови облекла. Всяка дреха, която създаваме, се изработва на ръка с автентична фолклорна бродерия. Коланите пафти и цветята в косите допълват идеално неотразимите тоалети!”

Тези рокли станаха любими на цяла България. Видяха се на различни изяви и бяха перлата в тежката царска корона на българщината. Бяха най-звънтящия пендар от набора на кръста на красивите девойки, който облякоха изящните творения и ги използваха като модно олицетворение на българския дух и култура.
Певицата Валя се довери на Елена Христова и нейните автентични одежди и ги облече в един от клиповете си.

А певецът Йордан Марков застана пред обектива, за да ни покаже мъжката серия етно ризи. Да, има фантастична линия само за мъже.

Фината Наталия Гуркова пък светна в един от специалните летни гащеризони на модната къща, които бяха създадени, за да задоволят и най-претенциозните експериментатори в страната.

https://www.instagram.com/p/BkcGsFKj2xh/?taken-by=natalia_gurkova_mihaljevich

Лятна лимитирана серия дамски гащеризони във винаги актуалния за сезона цвят – слънчево жълто. И този път дрехите са декорирани с автентична ръчна бродерия и украсени с неизменните аксесоари – колани с пафти. Характерните цветя за косите са заменени с интересни и обемни летни шапки, отново изработени в същия нюанс!

Вината ETNHO, освен, че са основните спонсори на колекцията, използват любимите си модели в своите реклами. ”Събрали в себе си българското слънце, земя и традиция, вината ETHNO са господари на динамичните, одухотворени и изпълнени с вълнение дни!” Да ви е познато?

Цял ден няма да ни стигне само да споменем безбройните участия по фестивали и конкурси, както у нас, така и в чужбина на тези възхитителни дрехи, затова дори няма да правим опит. Само ще споменем, че ние успяхме да се насладим на одеждите по време на последното издание на Sofia Fashion Week.

Днес има друга причина, поради която си навираме носа в диплите на някоя от роклите на Елена.
Сега сме във възторг от новината, че тази креативна българска дизайнерка ще мине границите на китната ни държавица и на 8-ми септември ще покаже красотите й/си на международен подиум и то не просто подиум, а най-мащабното световно събитие на годината – NYFW – Седмицата на модата в Ню Йорк.

Пожелаваме й успех, въпреки че сме убедени, че всички гости ще се влюбят като нас – от пръв поглед и до полуда.

Редактор: Марина Делева

Етикети:
ETNHO, NYFW, Sofia Fashion Week, Валя, Вината ETNHO, Елена Христова, етно, Йордан Марков, народни носии, Наталия Гуркова, пафти, Седмицата на модата в Ню Йорк, слънчево жълто, фолклорни мотиви, „ЕТНО мечта“