Pipe.bg – социална букмарк платформа за линкове

4
213
Добави коментар
websitedesign
websitedesign

Pipe.bg е социален букмарк уеб сайт с две основни функции – добавяне на вътрешни връзки към новини, статии, продукти, услуги и запазване на страници като лични публикации, които само вие ще можете да си ги виждате.

Първата функция на сайта – добавянето на вътрешни страници, има за цел да помогне на ботовете да видят по-бързо дадена страница, както и да получи що годе релевантен линк от силен сайт.

Домейна Pipe.bg е бил собственост на Икономедия и е имало подобен social bookmark сайт на него. По този начин той е получил линкове от много силни медии,  от където идва и част от сегашната му мощ.

Най-добрия вариант при използването на силен и стар домейн е да се изгради върху него подобен на тематика сайт, като този, които е бил преди.

За да събмитнете линк в Pipe.bg ви трябва регистрация. Регистрационата форма е излючително опростена, има само 3 полета за попълване – имейл адрес и 2 пъти вашата парола, която трябва да е съставена от минимум 6 знака, като поне един от тях трябва да е буква и поне един от тях – цифра.

При натискане на бутона Регистрация, най-долу, след като сте попълнили полетата, ще получите активационен линк на посочения от вас електронен адрес. След като го кликнете – автоматично се логвате и влизате в сайта.

Най-горе в дясно има едно плюсче, от където се добавят url адреси. След като го натиснете, ще ви се отвори това прозорче:

След като поставите линка и натиснете на бутона Зареди, парсера ще извлече необходимите данни и за вас ще остане да се избере дали вашата публикация да е публична (ще могат да я виждат всички) или лична (само вие ще я виждате, дори ботовете няма да знаят за нея).

Ако изберете публична публикация, тя ще има SEO ефект. При безплатния акаунт получавате nofollow линк, но ако тя получи 5 или повече плюса, автоматично става dofollow. Всъщност е доста лесно да набавите 5 плюса на вашите страници.

https://pipe.bg/cena/ – от тук можете да видите функциите, възможностите и ограниченията на безплатния и платения акаунт, както и цената разбира се.

Ако изберете публична публикация, то ще трябва да й сложите главна категория и подкатегория. По този начин се получава прилична подредба и релевантност за потребителите и ботовете на търсачките.

Ако обаче вашата публикация е лична и видима само за вас, то тогава няма категории, но за да има ред, ще можете съвсем лесно да си я категоризирате посредством хаш тагове и след това да си извиквате всички публикации, маркирани с конкретните хаш тагове.

Имате възможност да изтриете вашите публикации и да докладвате чуждите, ако сметнете, че не отговарят на законите, обществените етични и морални норми.

В това кратко видео е показано и обхванато почти всичко от функциите на Pipe.bg:

Разработчиците споделят, че ще подготвят в близко бъдеще добавки за Хром и Firefox, с чиято помощ, само с натискане на един бутон, ще можете да си добавяте всяка публикация в лични.

 

Споделяй и владей!