Проектът за „Ченгене скеле“ е отново на дневен ред

1
169
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Проектът за облагородяване на местността “Ченгене скеле” отново излиза на дневен ред в Общински съвет. По предложение на кмета Димитър Николов, администрацията ще поиска държавни имоти и право на строеж върху морското дъно, за да обособи отдавна заплануваното етнографско рибарско пристанище и съответната прилежаща инфраструктура.

Докладните по темата са две, и двете внесени от Николов. С първата Общината иска съветниците да дадат съгласието си за искането за безвъзмездно предоставяне на държавните имоти и учредяване на право на строеж. С другата градоначалникът предлага да се кандидатства за финансиране за проекта по “Програмата за морско дело и рибарство” 2014-2020, финансирана  от Европейския фонд за морско дело и рибарство.

Общият бюджет на проекта е в размер на 2 714 262 лв. Необходимите средства за съфинансиране възлизат на 1 914 262 лв., които Николов предлага да бъдат отделени в общинския бюджет. С тези средства ще бъде обособено самото пристанище, както и пристанищната инфраструктура, включително закрита лодкостоянка.