Вече правя така палачинките и моментално станаха любими на всички, различни са, в пъти по- хубави от традиционните

1
176
Добави коментар
slavchev
slavchev

Есента идва бавно и славно и колкото и да не ни се иска ще трябва да се сбогуваме с любимото лято.

След като започнат да падат листата от дърветата няма как да не се сетите и за този прелестен плод- тиквата. Зрели, ароматни, наситени от слънцето. Може би затова са толкова ярко оранжеви.

Опитваме се да приготвяме колкото се може по- голямо разнообразие от ястия в този период с този полезен плодов зеленчук. Едно от най-любимите ястия в семейството са палачинките, а с пълнеж от тиква стават божествени. Те са вкусни, деликатни и ароматни, като добавим и крема сиренето, подправки и меда стават просто божествени.

Моля, имайте предвид, че съставките показват количеството готово тиквено пюре (от печена или варена тиква). Медът трябва да е течен, подправки по ваш вкус. Ядките трябва да се начукани или смяни в кафемелачка. Кремът преди сервиране трябва да се разклати добре.

Приготвяне: 30 мин; Готвене: 60 мин; Общо: 90 мин; Хранителна стойност: 500 kcal

Съставките

Пшенично брашно 3/4 от 1кг пакет
канела 1 ч.л.
джинджифил 1 ч.л.
карамфил 1 ч.л.
яйце 3 бр.
захар 2 супени лъжици
мляко 150-200 ml
масло 4 супени лъжици
Тиквено пюре 200 g (пасирана тиква)
Крема Сирене 200 g
мед 200-250 гр
сол 1 щипка
орехи 2 супени лъжици начукани
сметана на вкус
пудра захар 2 супени лъжици

Подготовка

Подгответе тестото за палачинки: разбийте яйцата със захар, добавете по една щипка от всяка подправка (канела, джинджифил, карамфил), изсипете 3 супени лъжици разтопено масло и мляко. Разбърквайте, въведете пресятото брашно. Оставете тестото за 10 минути.

Подгответе пълнежа: комбинирайте охладеното тиквено пюре, крема сирене, меда, по една щипка от всяка подправка и щипка сол. Разбъркайте до гладка текстура. Загрейте 1 супена лъжица в тиган масло. С помощта на черпак, изсипете палачинката в тигана, разстилайте по цялата повърхност, и изпечете докато стане кафява и от двете страни. Използвайки цялото тесто

За всяка палачинка поставете около 2 супени лъжици пълнеж, завийте Сервирайте ястието със сметана, поръсете с пудра захар и начукани ядки.

Пригответе се, сезонът на този супер полезен плод не може да бъде пропуснат. И ако ви харесва рецептата, не забравяйте да я споделите с приятелите си!