Ето как Поморие ще отбележи Деня на независимостта

2
129
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Датата 22 септември 1908 година остава като един от най-значимите моменти в историята на България. Политическият ни елит показва завидни умения и успява да се възползва от благоприятната международна обстановка, извличайки най-доброто за своята държава, а именно  – обявяването на Независимостта.

След петвековно османско владичество този безспорен успех на българската дипломация отново връща страната ни на световната карта. България постепенно издига международния си авторитет и се превръща в равноправна на другите европейски държави.

През 2018 г. се навършват 110 години от провъзгласяването на България за независима. Големият национален празник ще събере жители и гости на Поморие пред паметните плочи на участниците в борбата за национално освобождение. Честването на 22.09.2018 г. /събота/ ще започне в 10.00 часа с благодарствен молебен в памет на загиналите и ще продължи с тържествено слово.

Поздрав към всички присъстващи ще поднесе и Детски фолклорен танцов състав „Раковина“. В края на церемонията пред паметните плочи ще бъдат поднесени венци и цветя.