Обмяна на персонал между София и Алентежо за подкрепа на иновациите

1
365
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

На 19 и 20 септември 2018 г. Членове на екипа на АРС посетиха Евора, Португалия, за да се запознаят как този регион насърчава иновациите, инвестициите. Най-значимите португалски регионални инициативи в тази насока включват мащабни хидро и селскостопански инфраструктурни развития, промотиране на Евора като първата туристическа дестинация за наблюдение на небето в света, програма за привличане на глобални инвестиции. Колегите от София и Евора обсъждаха ролята и управлението на оперативните програми, технологичните паркове, инкубатори и акселератори за създаване на условия за посрещане предизвикателствата на бъдещето.

Обмяната на персонал ще допринесе към по-нататъшното развитие на иновационните политики на София, включително плана за действие на стратегията за интелигентна специализация, публично-частния фонд за иновации, новата младежка лаборатория за иновации.

Обмяната на персонал е част от проекта ИноБридж по програма ИНТЕРРЕГ Европа, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС.