Пожарът в района на ТЕЦ – Сливен продължава :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
158
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Продължава да бушува огнената стихия в района на ТЕЦ – Сливен, на места огънят е локализиран или овладян, няма данни за пострадали хора. Пожарът възникна снощи около 20 часа. Три индустриални пожара и няколко селскостопански гасиха огнеборците от града на стоте войводи. Първият пожар лумна в двора на ТЕЦ – Сливен около 20 часа.

Огнената стихия бушува и в момента. Горят огромно количество бали със слама. Продължава гасенето на огнените огнища.

Цяла нощ противопожарните екипи обливаха въглищата и околните сгради, за да предотвратят пожар в самия ТЕЦ. Само на около 100 метра имаше и други два пожара в складовете на завод „Динамо“ и завод „ЗММ“ в Сливен, които бяха овладени около 2 часа през нощта.

Екипи на пожарната дежурят, за да не се допусне пожарът в района на ТЕЦ-Сливен да се разпространи на по-голяма територия.

Няколко хиляди бали със слама горят, но към момента няма данни за замърсяване на въздуха. Няколко часа по-късно се запалват складовете на два завода – Динамо и ЗММ – Сливен. На помощ на огнеборците от Сливен пристигнаха екипи от Ямбол, Гурково и Нова Загора.

Духа бурен вятър ,което на моменти стига 120 км в час и това дава допълнителни предпоставки за възникване на аварийни ситуации. /БГНЕС