Пълнолуние в Овен – родих се от раните си

1
191
Добави коментар
gabo
gabo

Пълнолуние в Овен – родих се от раните си

 Ужасявам се от свикването.  Искам да чувствам силно – като децата – сякаш за пръв път преживявам всичко. Да усещам всеки вкус и сетивата ми да реагират като за пръв път.  Да тръпна.  Да се вълнувам.  Да се бунтувам.  После да притихвам, само за да избухна отново. Всеки път като чуя хубава музика, да мога да се разплаквам или да се усмихвам, или краката ми да танцуват спонтанно… Ужасявам се от свикването – все едно да получиш мазоли по струните на душата…Надя Костова

 Мили приятели, в нощта на 24 срещу 25 септември предстои пълнолуние в зодиакалния знак Овен. Пълнолунието е от 05:52 часа, на 2 градуса в знаците Овен и Везни и ще донесе повече влияние на всички с планети и важни оси в първа декада в кардиналните знаци – Овен, Везни, Козирог и Рак.

По време на пълнолуние достигаме до резултатите от нашите действия, които сме започнали на предходното новолуние. Това е време апогей. Около тази лунна фаза емоциите ни може да са в своя пик. По време на пълнолуние Слънцето и Луната се намират в противоположни знаци. Опозицията на светилата ни напомня за дуалността и нуждата от помирение на нашите емоции и онова, което заявяваме пред света.

Пълнолунието в Овен е много любопитно със своите аспекти. Овен е първи знак в зодиака. И с Луна в този първичен и огнен знак, няма да ни е идеално лесно в емоционален план. Ситуацията с емоциите може да е още по-затруднена от участието на Хирон и Сатурн в тази лунация. За мен това пълнолуние е многопластово, предизвикателно, но и с много голям потенциал за промяна.

По време на пълнолунието Луната се намира в зодиакалния знак Овен, а Слънцето е във Везни. В астрологията тези знаци са свързани с 1 и 7 дом в хороскопа – как аз „изгрявам“ и как се свързвам с другите. И тук темата за взаимоотношенията няма да ни подмине. Особено къде се намираме ние в тях. И дали мястото ни отговаря на емоционалните ни нужди. Това пълнолуние ще ни прикани да преминем през многолики емоции и не всички ще са лесни.

Слънце и Луна са в труден аспект със Сатурн в Козирог.

Получен тао-квадрат е ключов за пълнолунието, защото Сатурн е връх на конфигурацията. Нашето желание за сигурност и статут може да е малко ограничаващо. Сатурн в трудни отношения с Луната в Овен ще охлажда темперамент и може да ни направи по-трудно споделящи своите чувства. Сатурн в трудни отношения със Слънцето също е с много „изискващо“ влияние. Самите ние ще поставяме бариери около себе си и ще имаме по-големи очаквания. Един от специалитети на Сатурн е да събуди чувството за вина и самота.

Луната в Овен е в съвпад с Хирон. Още един ключов момент за пълнолунието в Овен. Хирон носи болезненост, приятели. И честичко ни напомня позаровени в миналото болки. Някои болки биват изцелени след предъвкване, преживяване отново, когато ги извадим на повърхността и открием в тях своето лечение.

Луната в Овен е в опозиция с Меркурий във Везни. Този аспект не предполага по-лесна комуникация за нашите емоционални трудности.

Луната в Овен е в опозиция с Церес във Везни. И тук е време да се замислим за грижите, които отдаваме за другите. И дали това прекомерно раздаване и обгрижване не е в ущърб на нашите емоционални нужди. Дори разум да „настоява“, че така се създават хармонични отношения с околните.

Луната и Хирон в Овен са в съвпад с астероид Минерва. Време е да разберем стойността на нашето раждане като личности, да добием достатъчно мъдрост и да бъдем отговорни за себе си в отношенията с околните, приятели. Да се родим отново от болките си е най-рационалното решение, което можем да вземем по време на пълнолунието в Овен. Предъвкали минал опит, старите грешки. Да позволим на себе си да усетим живителните сокове на живота – Овен е първи знак в зодиака, огнен знак. Нека не позволяваме на страховете, вината, подценяването, миналите болки, разум да гасят нашата искрица живот.

Интересно е участието на планетата Кваоар от пояса Кайпер, която е в съвпад със Сатурн в Козирог и в квадрати към светилата и Хирон. Кваоар е свързан със сътворението, но без предци, когато стар ред е водел до разруха и е необходимо да започнем изграждане на живота от самото му начало. Тези новости и тяхното материализиране може да се случи, ако сме взели своята поука от болезненото минало. И ако сме готови да се изцелим от него.

Марс във Водолей е диспозитор на Луната в Овен. Марс е в съвпад с Южен лунен възел и е в хармонични аспекти към Слънце и Луна. Още една подсказка, че трябва да се обърнем назад, ако искаме да стигнем по-далече от досегашния ни опит и преживявания.

За мен е любопитна и конфигурацията, която наподобява плик на писмо с връх астероид Ерос в Близнаци. И какво по-ясно послание за пълнолунието в Овен, в което трябва да преживеем някои болки в отношенията с околните, за да достигнем до идеята, че стрелите на Ерос и любовта, разговорите и разменените послания за същата могат да са изцелителни в този труден момент. Вселената ни е дала изпитанието да поставим бариери около себе си, но и възможността по-лесно да ги преодолеем използвайки словото.

Бъдете окрилени, приятели. Не е толкова страшно да сме откровени със себе си и да помислим как да рационализираме отношенията с околните, за да не загубим своята страст към живота.

Пожелавам изцелителни мигове и смелост да се родим отново от болките си. Първичното желание, „химията“ могат да помогнат в комуникацията и разкриването ни пред другите и нашите любими.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете чрез контактната форма. Или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език магичните шепоти на Вселената.

 

Свързани