След преместването на дома – стъпка по стъпка

2
156
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

24
сеп.
2018

Преместването в нов дом е голямо вълнение, дори и за възрастните. Ново място, нови съседи, различна гледка от терасата/прозореца и дори нови шумове. След цялата бъркотия по събирането на багажа и транспортирането му, идва моментът всичко да си дойде на мястото.

Повечето хора са изцяло фокусирани върху това всичките им вещи да пристигнат благополучно и често се оказват неподготвени къде точно ще стои кухненската маса (ако разбира се има избор), шкафът за телевизора къде ще стои и дали диванът да бъде точно отсреща и още такива препъни-камъчета, които могат да направят първите дни в новото жилище не толкова приятни.

Какво може да направите?

Ако сте пропуснали да планирате точното разположение на мебелите или пък не сте имали достатъчно време да разгледате помещенията в новия ви дом, не се притеснявайте. Просто си дайте 15-20 минути време, начертайте набързо схема или се уточнете с помощниците си (без значение дали ще бъдат близки и приятели или професионални хамали). Ще ви бъде много по-лесно да вземете тези решения при нанасянето и преди да са си тръгнали, отколкото сами да се мъчите след това.

Кое трябва да се сглоби първо?

Въпреки че сигурно ви се иска това да бъде шкафът за телевизора, за да може да го включите, не бързайте. Най-добре е да се започне с обемните мебели – легло, гардероб, кухненска маса, диван и т.н. Останалите дреболии може и на по-късен етап да бъдат сглобени, тъй като не са от първа необходимост. Като казахме телевизор, проучете разположението на контактите и при нужда прекарайте разклонители. Разбира се, за инсталирането на едрата бяла техника – хладилник, пералня, миялна машина и т.н., е най-добре да бъде направено от специалист. Захранването при тях се прави по специален начин и в никакъв случай с разклонител!

Кашон с неща от първа необходимост

Много полезно ще бъде да имате такъв. В него се намират ежедневно използваните вещи – четки за зъби, козметика, тоалетни принадлежности, лекарства и т.н. Също така, хубаво е да имате отделени и съдове за готвене, прибори за хранене, препарати за миене и т.н., отделно от другата кухненска посуда. Така няма да се налага да разопаковате и ровите в няколко кашона, за да намерите това, което ви трябва. Другият вариант е да купите всичко след нанасянето или да се храните навън, докато успеете да дома си. Всъщност, излизането с близките на заведение е нещо като отпразнуване на успешното нанасяне в новия дом – не го пропускайте!

Ако все още сте на етап планиране или пък не знаете от къде да започнете, не се колебайте да ни пишете. Притежаваме богат опит във всички етапи от едно преместване, за да бъде то вълнението, което ще запомните с приятни чувства.