Известни са първите 10 одобрени участници в „Булеварт“

1
130
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Вече са известни първите 10 одобрени участници в проекта “Булеварт – Мрежа на сетивата”. Те ще имат възможността да реализират своите идеи за развитие на артистичния и бизнес потенциал на града.

Припомняме Ви, че идеята е в сърцето на Бургас да се обособи културен “квартал”, където да се реализират арт и предприемачески инициативи. Териториалният обхват на инициативата е между (но не само) бул. “Сан Стефано”, ул. “Христо Ботев” и ул. “Цар Петър”, бул. “Иван Вазов” и ул. “Александър Батенберг”, бул. “Демокрация”. Проектът е на Общината и цели да превърне района  в естествено поле за изява на поети и писатели, художници и артисти, в място за фестивали, арт инсталации и театър.

Сред първите 10 одобрени проекти има изключително интересни и перспективни творчески идеи на привлекателни места – художествени галерии, арт и обучителни центрове, модерни и популярни места за забавления – барове и ресторанти, сцени за събития на открито, като предложените дейности включват творчески работилници, арт пърформанси, импро театър, кулинарни фиести и много музикални и артистични дейности, посочват от пресцентъра на Общината.

Седем от одобрените участници в “Булеварт – Мрежата на сетивата” ще получат финансиране между 2050 и 4200 лв., в зависимост от бюджета на проектното им предложение, а трима от участниците се финансират изцяло със собствени средства. Всички участници ще бъдат подкрепяни активно с комуникационните и административни инструменти на Община Бургас.

До края на 2018 г. всеки бургаски артист, предприемач и общественик може да кандидатства, за да стане част от втория етап на Творческата мрежа, с проектна инициатива, която е или 100% финансирана от кандидата, или с бюджет, финансиран минимум до 50% от кандидата и съфинансиран от Община Бургас.

Ето първите десет одобрени участници:

1. Арт къща ЛаМалена

Предлага атрактивна трибуна и подходящо място за работата на  дизайнери, художници, и артисти. Ще бъдат организирани творчески работилници със съдействието на български и бургаски художници и приложници.

2. Фермерски пазар

”Хранкооп – Бургас” ООД , дружеството представляващо и организиращо  Фермерския пазар на Славейковото пазарче ще организира различни творчески работилници, музикални събития и артистични прояви.

3. Галерия “НЕСИ”

Има амбицията да представи съвременното българско изкуство в неговото разнообразие, без да се ограничава от техники, жанрове и поколения.

4. “ВКУСНИ КАТМИ”

Собствениците и приятелите на заведението ще организират музикални и други арт събития на импровизирана открита сцена.

5. “ТЕЗГЯХ” – хлебарна и пекарна

Ще организира фото изложба и представяне на продукти в отворена работилница на тема: “Хляба на Бургас”, “Празници и семейни традиции в приготвянето на печива”.

6. Бар “Кардамон”

Мястото ще се превърне в център за провеждане на артистични прояви с участието на диджеи, музиканти и изпълнители, танцови-салса партита, стрийт денс шоута, импро театър, тематични кулинарни вечери.

7. Кафе-бар “Барбоса”

Ще организират музикални вечери с гост музиканти на живо или диджеи, изложби на съвременни български творци, иновативни събития.

8. “Ti Bar & Kitchen”

Ще съчетаят вкусната храна и богатия избор на напитки с културни събития, фотоизложби и музикални вечери.

9. Център за работа с деца “Френе”

Предлагат събития за деца и техните родители, които развиват езиковите и комуникативни умения, пространственото и логическо мислене, социалната и емоционална интелигентност, творчески игри, литературни работилници.

10. #HashtagSTUDIO – The Culture Club

Мястото е дом на културната, артистичната и образована част от младото и космополитно поколение на града.  Като акцент ще бъдат моноспектаклите, алтернативната unplugged музика и комедийното шоу.