Данъчни затвориха хотел „Маринела“ в София :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
179
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Хотел „Маринела“ в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е запечатан от данъчните. Това потвърди за БНТ говорителят на Приходната агенция Росен Бъчваров. 

 Хотелът ще остане затворен за една седмица. Престоят на гостите, които вече са отседнали в хотела, няма да бъде нарушен, но няма да бъдат приемани нови.

От хотела разпространиха позицията на ръководството, според която санкцията е наложена, заради проверка, извършена на 4 септември.

Тя е установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. От хотела обясняват, че това се дължи на липса на регистрация на друга компания, с която работят.

И допълват, че още на 17 септември управата е внесла необходимите документи по изисканите протоколи.

Вчера стана ясно, че Специализираният наказателен съд запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на семейство Арабаджиеви, които остават в неизвестност. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.